Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 juni 2014

Os in nood (1)

Het was nog vroeg in de middag toen er al, lang vóór de voetbal zou beginnen, met vuurwerk gegooid werd in de buurt van de Kruidentuin. De Boez en Cera vluchtten naar binnen; zij waren op dat moment dichtbij het kattenluik. Oscar echter was naar de tuin getogen, helemaal netjes en glanzend omdat hij even daarvóór een flinke kambeurt had gehad.
Mevrouw K. ging hem zo snel mogelijk na de knal zoeken, maar u raadt het al: nergens meer een Os te bekennen...Nu was K. niet al gelijk ongerust want het was natuurlijk best mogelijk dat Os even ergens anders heen was gegaan, maar toen hij een uur later zich nog steeds niet had gemeld, ging K. nogmaals zoeken in de Kruidentuin.
Daar was Simba, en die wist van niks. Tenminste, dat vertelde zijn verbaasde blik ons dus, heh? Ja.En Harremans had ook helemaal niks gehoord of gezien, maar dat kwam doordat hij net met een bodemonderzoek bezig was. (Roest-controle, vermoeden wij.)Wel, mevrouw K. liep terug naar de redactie om het huis te controleren op mogelijke sporen. Zij vond van alles (zoals dit balletje onder de sofa), maar dus geen Oscar.
De spanning op de redactie steeg. De voetbalwedstrijd begon en eindigde succesvol voor oranje, er werd derhalve buiten op straat weer lekker geknald. K. liep vele rondjes, riep overal zijn naam, maar de Os liet zich niet zien.
En toen het alsmaar later werd, kwam het hij-mens om mee te helpen met zoeken.
Cera en Boez gingen uiteraard mee, want het was ondertussen aardig stil geworden, en donker werd het trouwens ook.In de Hoftuin dook opeens Panda op voor onze lens.
En nee, hij had Oscar niet gezien en wij moesten ook maar snel opdonderen. Wij zochten rustig verder, en lieten de aanhanger van "Hof is Vol" lekker in zijn sop gaarkoken.
Het hij-mens ging de parkeergarage in, de twee reporters bleven in Iwan's straat achter, samen met mevrouw K. natuurlijk.wordt vervolgd...

1 opmerking:

Wies van der Plas zei

Spannennnd !
Ja geknal tegen de Aussies van down under ook, maar Os i.h.b...