Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 26 juni 2014

Waarvan akte

Zwarte Gijs komt regelmatig de waterstand in onze drinkbak bekijken, dit in verband met de grote droogte van de laatste tijd. Hoe dat zo?
Wel, mevrouw K. schept regelmatig het frisse nat met haar gietertjes uit de bak om daarmee de plantjes water te geven, en na een gietertje of 6 is de bak dus zo goed als leeg. En dan mag het wel eens voorkomen dat zij niet direct weer de tuinslang in de bak hangt en er dus zodoende überhaupt geen waterstand meer is, vandaar dus deze controle. Gijs is trouwens niet de enige die regelmatig de stand komt opnemen, ook Oscar (hoofdopzichter drinkbak) doet dat uiteraard, onze andere redactiekatten eveneens en dan ook nog jongens als Charli, Lima, Wamy en nog vele anderen. Wij verzoeken K. daarom al deze haarfabrieken niet teleur te stellen en de bak na het leegscheppen onmiddellijk te hervullen. Waarvan akte.

4 opmerkingen:

ina zei

Een lege drinkbak is een schande!

Jacq. zei

ja, zo is het!

Tijgetje zei

@ ina:
Volgens Gerard Reve zaliger een leeg glas ook.

Martin Pet zei

Laatste levensteken van haar van de Katbladstraat en hemmie dat nieuwe Hijmens 26 juni 2014; 14:11.
Zijn ze soms onaangekondigd op huwelijksreis naar Italië, romanties Lago Maggiore of zo ?