Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 juni 2014

Drie vreemde gasten!Sommige mensen hebben nog steeds niet door dat het gebruik van ondeugdelijke vuilniszakken tot gevolg kan hebben dat de straat wordt geterroriseerd door de vliegende stadsmaffia, altijd uit op gratis brood, vissenkoppen en Joost weet wat al niet meer.

Bovenstaande meeuw werd in de gaten gehouden door een haarfabriek die wij nog niet kenden. Magiz (mens van Giz, Wams en Sonny) had de vensterbankkat al wel eerder gezien en mevrouw Katblad attent gemaakt op deze nieuwe aanwinst voor de buurt.

Ondertussen had Cera zich om onduidelijke redenen bij de vuilniszak gemeld.
Sinds wij haar in ons huis opnamen en haar maaltijden verzorgen, hebben wij haar niet meer met haar snufferd bij of in het vuilnis gezien, maar toen wij haar naar het waarom vroegen begrepen wij dat zij in haar functie als reporter poolshoogte was komen nemen. Nou, vooruit dan maar. En niet openscheuren, heh?
De meeuw was 'm bij het naderen van de pers trouwens snel gesmeerd.Nu kon onze aandacht vervolgens volop uitgaan naar de vensterbankhaarfabriek, die bijna niet goed werd van alle plotselinge gebeurtenissen voor haar raam en deur.

Ja, want ook Wamy was in de buurt en liep zelfs vlak onder haar raam langs, gewoon om een beetje te klieren, u weet wel.
Haar?
Jawel, wij kwamen aan de weet dat deze blauwoog-vensterbankhaarfabriek een dame is.De mensen van deze schoonheid kwamen namelijk in de deuropening en vertelden ons dat ze Bibi heet. Grappig, want een paar deuren verder woont Bobo, de zwarte schoonheid die zo op Gizmo lijkt.
Wel, Bibi heeft nog een huisgenoot ook maar die liet zich liever niet zien. Inderdaad, een ernstige vorm van verlegenheid en dat zou eventueel misschien wat kunnen slijten als het nieuwe huis wat meer vertrouwd wordt. We wachten het maar af.En Wamy ook, want er stond nergens een raam open dus viel er ook niks te jatten.

Tot onze verrassing zagen wij nu ook plots nóg een nieuwe buurkat! Jawel, en wij hoorden bovendien al eerder dat de vorige bewoners van dit huis, Apu en Inca, zijn vertrokken! Weet u nog, die twee zwarte opdondertjes waarvan 1 op de nominatie stond om de Schrik van de Buurt te worden? Wel, dat gaat nu dus niet meer door, want ze zijn op een avond naar Den Haag gegaan om niet meer terug te komen. En nu woont dus dit jonge (denken wij) haarfabriekje op hetzelfde adres. Tijd voor (binnenkort) een huisbezoekje en nadere kennismaking!Lekker ding, heh? Jah!

En het lekkere ding was snel klaar met po(e)seren want moest dringend een passerend blafbeest in de gaten houden.
Ja, als vensterbankhaarfabriek kun je het ook behoorlijk druk hebben, dat hebben wij door deze reportage maar weer eens bewezen!

3 opmerkingen:

Greet zei

Wat een mooie rooie!

ina zei

2 mooie aanwinsten voor de katbladbuurt. Is al bekend hoe de kleine rooie heet?

Jacq. zei

Wat mooi allebei!