Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 juni 2014

Alsmaar verstoppen

Het gaat nu wel weer redelijk goed met de Os, maar toen K. gisteravond terugkwam van haar uitstapje naar de Hortus, moest zij wederom haar wit-rode reporter opsporen omdat hij zich verstopt hield en niet naar de redactie wilde terugkeren.
Os zat in het struikgewas in de Kruidentuin, kwam heel even tevoorschijn maar kroop toen weer weg zodat mevrouw K. met alleen Cera en de Boez (en o ja, het hij-mens was er ook) huiswaarts moest keren. Gelukkig wisten wij tenminste waar de Os zat, maar leuk was het niet om hem daar achter te laten. Uiteraard hebben wij het luikje gedurende de nacht niet afgesloten en is Oscar ergens in de vroege ochtenduren huiswaarts gekeerd. Vervolgens heeft hij het grootste deel van de dag onder het Poezenloket in een plantenpot liggen sluimeren. We staan voor een raadsel en roepen hem alsmaar toe dat wij heel veel van hem houden; meer kunnen wij immers niet doen en bovendien menen wij het natuurlijk ook nog uit de grond van ons hart...

5 opmerkingen:

Greet zei

Arme Oscar!

ina zei

Ach, Ossie toch! Hopelijk slijt de schrik snel en kom je weer gewoon lekker binnen.

Anoniem zei

Zou Oscar een beetje een trauma hebben opgelopen
Met dat ellendige vuurwerk. Het lijkt een beetje op getraumatiseerd gedrag en geen vertrouwen meer hebben en zo. Zielig hoor, veel knuffels, lekker eten etc is misschien ook een therapie voor hem.Nou ja, ik prober
Mee te denken...
Tineke

Hans Adema zei

Swiebertje was vorige week ook twee dagen helemaal van slag. Geen eetlust, blazen, niet naar beneden willen komen. . . .

katja zei

Hopelijk zat Oscar vandaag (maandag bedoel ik) al lang en breed binnen toen het geknal begon!