Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 4 juni 2014

Witte muis gevangen en in de intensive care

Enkele dagen geleden heeft Gizmo des nachts ergens een witte muis gevangen en helemaal heel en intact thuisgebracht. Mevrouw Marit heeft de muis gered en in een hokje gezet. Daarna heeft zij posters opgehangen, met "witte, tamme muis met rode ogen gevonden en in de intensive care gezet" of iets dergelijks. Maar niemand heeft zich nog gemeld als benadeelde partij, zeg maar. Wij vrezen nu dat WM (witte muis) op straat is gezet vanwege vakantieproblemen bijvoorbeeld, maar we kunnen er ook helemaal naast zitten.
De jonge Fay (zij-mens van Zwarte Gijs) heeft de verzorging van WM voorlopig op zich genomen. Zij heeft namelijk al ervaring met de verzorging van hamsterdiertjes, maar WM blijkt nog liever en meer gedresseerd te wezen dan hamsterbeestjes. Het hij-mens van de redactie denkt daarom dat de muis een labo-muis is of kan zijn, maar omdat zijn biologiestudie al zover achter hem ligt, kan het zijn dat hij het bij het verkeerde eind heeft.
Anyways, WM is vogelvrij, al zou Fay het helemaal geen probleem vinden om hem voortaan te knuffelen en verzorgen. Zij mag WM pas over een week een naam geven, als zich dus niemand als eigenaar of verzorger of fokker van WM heeft gemeld. En dan mag WM dus bij Fay blijven.
Wij kennen Fay goed en denken dat WM het beste af is bij haar, al heeft hij dan wel Zwarte Gijs als huisgenoot. Maar ZG heeft wel wat anders te doen dan witte muizen met rode ogen te pesten.
Wordt vervolgd....

2 opmerkingen:

Fedde Joustra zei

Even iets heel anders tussen het muizengaatje door. Maar recent is wetenschappelijk aangetoond dat wilde huismuizen het een kick vinden eindeloos in een hamstermolentje te rennen.
Dus eigenlijk geen dwangneurose of dierenmishandeling van de huisgoudhamster of witte of gekleurde labormuis.

ina zei

Laten we hopen dat de WM fijn bij Fay mag blijven wonen. Dan kan hij ook een echte naam krijgen. Leuk, een bijzondere huisgenoot voor Zwarte Gijs.