Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 februari 2016

Stalker wordt zelf gestalkt!

 Het Katblad heeft sinds een paar dagen een gast.
Zij heeft haar eigen bedje meegenomen maar moet eerst nog flink wennen aan haar nieuwe omgeving, en dan vooral aan onze reporters.
Ze kennen elkaar weliswaar al jaren, doch dan toch van enige afstand, meestal gescheiden door een raam, of tijdens het passeren van de openstaande voordeur. Bij elkaar over de vloer is natuurlijk heel andere koek dan een korte begroeting in de Hoftuin, toch?
Dus Bohr heeft het een beetje moeilijk...
 Want inderdaad, zij is het die tijdelijk het team van het Katblad komt versterken.
Uiteraard aanvankelijk (en nog wel) onder protest, want een haarfabriek vindt het nooit leuk om zijn/haar eigen huis te verlaten, maar er was even geen andere oplossing voorhanden en dus moest zij wel.
 Opeens logeren bij drie andere haarfabrieken terwijl je altijd het rijk alleen hebt gehad, is niet gemakkelijk.
Bohr heeft dat al duidelijk laten merken door tegen alle drie dusdanig te grommen dat zij gewaarschuwd zijn.

Oscar is tot onze grote verbazing totaal niet geïnteresseerd in de logé, als hij maar gewoon op tijd zijn Gourmet krijgt en bij het nuttigen daarvan niet wordt gestoord.
En Cera protesteert wel, maar gaat vervolgens bij onze buuf klagen over het grote onrecht dat haar werd aangedaan.


 Maar dan de Boez.
Tja, die is de baas in huis, heh? Tenminste, dat denkt hij zelf en nu wil hij graag dat Bohr dat ook gaat denken.
Hij houdt Bohr dus goed in de gaten en volgt haar als een zwaar gestoorde stalker.
Omdat hij haar ook al een mep heeft verkocht (totaal overbodig want er zit geen greintje kwaad in het lieve Hofmeisje), is mevrouw K. nu zijn stalker geworden. Tenminste, als hij in de huiskamer is, waar Bohr haar gewenningsperiode doorbrengt. De stalker wordt dus op zijn beurt ook weer gestalkt, zeg maar.
Wij hadden graag een officiële introductie willen organiseren, maar voor zulk soort dingen is onze redactie helaas niet geschikt.
Wel zorgen wij ervoor dat Bohr 's nachts rustig en onbevreesd kan slapen door onze reporters mee naar boven te nemen en de huiskamer, waar Bohr verblijft, af te sluiten.
En als K. even weg moet voor een boodschap, zorgt zij er eveneens voor dat Bohr niet door één van onze reporters (en dan met name de Boez uiteraard) lastig gevallen kan worden.
In de tijd dat zij alleen in onze huiskamer is, verkent Bohr grondig alle hoeken van kamer en keuken; zo vond zij reeds de kattenbakken (liet daar ook een boodschap achter), drink- en voerbakjes en genoeg zachte kussentjes en stoelen om uit te proberen.
Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat fijn dat die arme Bohr een goed logeeradres heeft gevonden bij u, mevrouw Katblad. Waar kun je nu beter verblijven dan op de redactie van een kattenkrant? Ik wens haar een goede inburgering en een prettig verblijf.

Wim van Oyen zei

Wat is Mevrouw Kathaarblad toch een wereldvrouw om zo maar een asielhaarfabriek in huis op te nemen !!

Sandrazz zei

Het gaat vast goed komen, Boez gedraag je hoor!