Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 februari 2016

Dwarszitten

 Boez:
Zit die Os weer in mijn nek te hijgen terwijl ik zit te kijken of we veilig naar buiten kunnen. Het heeft namelijk de laatste tijd zo vaak en hard geregend dat ik eerst zeker wil weten of het wel droog is daarbuiten, want het ene moment lijkt de zon te schijnen en het andere moment krijg je opeens een bui op je kop.
Omdat ik geen enkel risico wil lopen, neem ik dus ruim de tijd om de buitensituatie te bestuderen, maar dan komt die Os dus weer eens achter me zitten om me op te jagen. Nou, ik laat me lekker niet opjagen en hij wacht maar mooi tot ik klaar ben. Ik overweeg zelfs om mijn buitenstudie nog even te rekken, al is het alleen maar om Os te laten voelen dat ik me niks aantrek van dat gehijg in mijn nek. Ja, en ook om hem dwars te zitten, maar dat spreekt voor zich.

3 opmerkingen:

Fleur zei

Wat een schoon vloertje Ma Kat. Heeft u een nieuwe interieurverzorgster ?

Ma Tok zei

Filevorming en vertraging in de Redactiestraat.

katja zei

Hihihi, die geirriteerd opgekrulde staart van Os :-)