Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 februari 2016

Prinsesje???

 Bohr heeft vernomen dat haar mens het Katblad heeft gelezen en wil hem graag laten weten dat het goed met haar gaat. En dat zij hoopt dat het met hem ook oké is en dat ie weer snel thuiskomt.
En middels wat foto's wil ze hem ook op de hoogte stellen van wat belangrijke feiten, zoals dat er op haar logeeradres een grote waterbak in de vensterbank staat (bij het Poezenloket - red.) waar lekkerder water inzit dan in haar eigen lullige, kleine rotbakkie. Dus dat haar mens wordt verzocht om ook zo'n grote bak voor haar neer te zetten als hij binnenkort weer thuis is.
 Tevens wil Bohr (hier meestal Bohrtje genoemd omdat mevrouw K. dat lekkerder vindt bekken - red.) hem graag mededelen dat zij regelmatig een zeer beslist NEE te horen krijgt als zij haar nagels in het meubilair zet, maar dat ze zich daar weinig van aantrekt omdat ze toevallig wel tussen drie vreemde haarfabrieken moet leven en dat het dus pure noodzaak is (van levensbelang zeg maar) om regelmatig hier en daar haar markeringen aan te brengen.

Dan wil zij graag ook kwijt dat zij met veel plezier vanaf de bank met mevrouw K. naar het schaatsen heeft gekeken, al moet zij daarbij wel opmerken dat die mevrouw K. wel een heel lullig klein beeldschermpje heeft dus dat Bohrtje regelmatig even moest opstaan om bepaalde herhalingen (vooral van valpartijen) van dichtbij te gaan bekijken. Dus of bij een eventuele volgende logeerpartij haar eigen tv mee mag, om het verblijf wat aangenamer te maken.

Tot slot nog even het volgende: Bohr heeft nu alle ligplekjes op de benedenverdieping uitgeprobeerd, ook de plaatsen die minder geschikt waren omdat ze slecht bereikbaar waren, zoals die ene in de kast achter de tv. Zij moest daarvoor eerst een stapeltje CD's uit de kast vegen dat vervolgens kletterend op de tegels viel, en Bohr begreep toen gelukkig dat dat niet helemaal de bedoeling kon wezen.
Alle eetstoelen echter heeft zij als "geschikt" aangemerkt, en ook als er bezoek komt op de redactie zal zij geen plaats maken als zij zich toevallig net lekker op zo'n stoel heeft gevlijd.

Nog een noot van mevrouw K.:
Afgelopen nacht hebben wij de tussendeur op de benedenverdieping voor de eerste keer op een kier gelaten, als proef.
De proef hebben wij als geslaagd kunnen aanmerken.
Bohrtje is nu vrij om de bovenverdieping te bezoeken, maar lijkt daar nog geen trek in te hebben. Wel heeft zij gepoogd om door het kattenluik naar buiten te gaan, maar wij vinden dat nog wat te vroeg dus grepen wij in.
Verder heeft Bohrtje een kattenbak voor zichzelf uitgezocht en heeft de jongens duidelijk gemaakt dat zij daar geen gebruik meer van mogen maken omdat hun plassen te groot zijn en hun grote boodschappen idem en te zeer ruiken naar viezigheid. Bovendien kunnen de reporters ook buiten hun behoeften doen, dus het is niet meer dan logisch dat die ene bak gereserveerd blijft voor de logee.
Wij hebben derhalve moeten concluderen dat wij een prinsesje in huis hebben gekregen en zijn nog druk op zoek naar de erwt.

Wordt uiteraard vervolgd...

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Goed zo, Bohr! Laat je niet kisten door die jongens. Girlpower!

Wim van Oyen zei

@ Jurjen Lasschuit whahahahahaha:
ik stel voor Bohr dan naar de vrouw van Niels B. te noemen.
Zoals in het Duits Frau Einstein is dat in het Deens Kvinde Bohr.
Vrouw boortje dus, reeds.

Jurjen Lasschuit zei

@Wim: Zolang je het maar met een H schrijft vind ik het best

Sandrazz zei

Weer een heerlijk verhaal!!!
Lief dat Bohr bij jullie mag logeren.
Groetjes Sandra en Doezel

Wim van Oyen twijfelt en zei

@ Jurjen L.:
Vrouw Bohrtje.
Zo goed ?
Of Vrouwtje Bohr ?