Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 februari 2016

Komisch duo in gekkenhuis

 Bohr:
Ik lig hier vaak in deze zeg maar mand, omdat mijn eigen kleedje erin gedaan is met daarop een lekkere warme, gedragen trui van mijn mens. Dit dus opdat ik hem niet vergeet en ik af en toe zijn vertrouwde lucht kan opsnuiven. Ik ga dan ook beslist niet toestaan dat mevrouw K. die trui gaat wassen, want behalve dat ik mijn vertrouwde geur dan kwijt raak, loop ik vervolgens dan ook de kans dat één van die twee rare ventjes mijn mand in bezit neemt.


Gaan ze expres voor mijn snufferd liggen stoeien om mij maar vooral goed te tonen dat ze allebei zo stoer en sterk zijn, die uitslovers. Die dikke rooie (Oscar - red.) ligt meestal onderop, want die laat zich gewoon door zijn poten zakken als die zwarte (de Boez - red.) bovenop hem duikt. En dan gaat ie (Os dus - red.) liggen trappelen met zijn achterpoten terwijl die zwarte )Boez dus - red.) in zijn buik bijt. Ondertussen probeert die rooie op zijn beurt die zwarte in zijn achterpoten te happen. Ze beweren dat dit stoeien is, maar volgens mij wil die zwarte gewoon de baas spelen en vandaar dus dat ie ook steeds onverwachts bovenop die rooie springt.
Wel, ik denk dat, als het eropaan komt, die dikke (Os - red.) de eigenlijke baas is. Hij speelt eerst het spelletje een beetje mee, maar als die zwarte te hard bijt, kan die rooie reuze kwaad worden en dan is het gauw gedaan met dat stoeien.
Nou, ze gaan hun gang maar, die twee, want zolang ze elkaar bezighouden, vergeten ze dat ik hier ben en dat is alleen maar erg prettig want dan hoef ik me ook geen zorgen te maken over een eventuele aanval van die gemene zwarte. Ja, hij (Boez - red.) heeft me namelijk aangevallen op de eerste dag dat ik hier was. Hij wilde me een mep verkopen maar ik sloeg gewoon terug en toen ben ik hard gaan grommen en daar schrok ie van. Ja, dat grommen hou ik er voorlopig nog maar in, voor het geval dat die jongens het in hun hoofd halen om de baas over mij te kunnen gaan spelen, want daar ben ik niet van gediend. Bovendien ben ik hier binnenkort weer weg en dan zoeken ze het maar lekker uit met zijn tweeën. Dan zal dat viswijf (Cera - red.) waarschijnlijk wel weer de klos worden, maar daar heb ik dan mooi geen boodschap meer aan. Nee, van enige empathie heb ik in deze fase van mijn leven geen enkele last, het gaat nu om louter mijzelf en dat ik dus moet zien te overleven in dit gekkenhuis.
Bovendien krijg ik straks thuis weer te maken met die ouwe van Hof Is Vol (Myo - red.) en die ontspoorde Mickie, om het nog maar niet te hebben over die gestoorde buurjongens van me (Panda en Harremans - red.), en dus ga ik mijn krachten niet verspillen aan dit komische duo oftewel die twee halve zolen.

Ja, ik geef hierbij graag mijn toestemming aan u om alles wat ik vertel over uw gekkenhuis in uw katkrant te zetten. Heeft u trouwens nog wat van die lekkere smeerleverworst? Bij wijze van een bescheiden onkostenvergoeding inderdaad...

2 opmerkingen:

Wendy van Wanten zei

Ja, we hebben al een tijd niets meer gehoord van Micky.
Uitgegroeid tot een struise jonge dame inmiddels ?

Ma Tok zei

Wat een schitterende reportage, Bohr! Je gaat al helemaal bij het Katblad horen, merk ik. Ga zo door, meissie.