Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 6 februari 2016

Bohr volgt cursus "loketbewaking"

 Bohr heeft nog geen vaste eetplek; zij is samen met mevrouw K. nog zoekende. Met constant drie aasgieren om zich heen, is het ingewikkeld om een veilig plaatsje te vinden waar Bohr ongestoord wat hapjes tot zich kan nemen. Bovendien heeft onze logé ook niet zo'n honger omdat de nervositeit haar nog teveel parten speelt.
 Mevrouw K. heeft voor een extra zitplek op de vensterbank gezorgd omdat Bohr te kennen heeft gegeven dat zij graag een cursus loketbewaking wil gaan volgen. Want dat is namelijk beter dan de hele dag nietsdoen en alleen maar afwisselend slapen en op de aasgieren letten.
En daar Bohr thuis ook een verwarmde vensterbank heeft en dus al heel wat ervaring betreffende raambewaking heeft, kan deze cursus een prima dagbesteding voor haar worden.
 Dit is het Poezenloket waar de Boez nu opeens vaker gaat zitten dan voorheen, en waarschijnlijk doet hij dat om Bohr duidelijk te maken dat hij de hoofdbewaker is en helemaal niet zit te wachten op assistentie van het kleine Hofmeisje. Maar toevallig gaat mevrouw K. over de taakverdeling op de redactie, en niet hij dus.
Boez heeft zich trouwens de afgelopen twee dagen netter gedragen dan op de eerste dag; hij heeft zijn tactiek gewijzigd want rent nu vooral regelmatig door de kamer heen en weer, rolt over de grond en slooft zich enorm uit. Ook een manier om indruk te maken op een meisje, heh? En heel wat aangenamer dan dat gemep!


 Als onze reporters buiten zijn om daar wat te klooien en zooien, zit Bohrtje hen geïnteresseerd te bekijken.
In de Hoftuin heeft zij vanuit haar raam ook een mooi uitzicht, maar in de Katbladstraat valt nu eenmaal meer te zien. Vooral ook de verschillende vliegebeestjes (het soort met veren) vindt zij enorm interessant. Dat leiden we tenminste af aan de mekgeluidjes die we haar horen maken.

Vooralsnog gaat het dus redelijk goed met Bohr, al zouden wij graag zien dat zij wat meer zou gaan eten.
Bohr heeft weliswaar haar eigen brokjes meegekregen, maar haar psychische gesteldheid is nog niet helemaal je dat en dus gunt ze zichzelf niet de rust om een volledige maaltijd weg te werken, of zelfs niet eens een halve.
Vanmiddag gaat mevrouw K. maar wat kip halen; wellicht gaat dat er beter in dan de Gourmet en die droge brokjes.
Drinken doet Bohr overigens wel genoeg, dus dat is weer een hele geruststelling.
Wordt vervolgd.

3 opmerkingen:

Wies van der Plas zei

Wat schuift dat nou, zo'n haarfabriek hostel ?

Ma Tok zei

Bohr zit inderdaad als een volleerde loketbewaakster in de vensterbank. Fijn dat het beter gaat tussen haar en de Boez. Boezelmans blijft eigenlijk eeuwig een kind, misschien worden er moedergevoelens door hem opgewekt bij Bohr. Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit verhaal. En de vlag moet uit voor mevrouw Katblad, die haar in huis genomen heeft.

katja zei

Wat knap van Bohr dat ze al zo snel met de cursus loketbewaking is begonnen!
Hopelijk krijgt ze ook snel wat meer trek in eten.