Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 februari 2016

Uitjes apart alstublieft

 Bohr:
Als dat tuig van hier buiten is, krijg ik stiekem van het mens van hier lekkere hapjes. Dat is omdat ik een gast ben en dus recht heb op verwennerij.
Die lekkere hapjes bestaan hoofdzakelijk uit diverse soorten broodbeleg, want mijn eigen mens heeft doorgegeven wat hij altijd op zijn brood eet en waar ik dan fliebertjes van moet hebben, omdat ik dat zo gewend ben.
En hier geldt dat als verwennerij, zegt zij (dat mens van hier dus).


Van sommige dingen eet ik niet mee. Zo kreeg ik al een keer rosbief voor mijn neus, maar dat blief ik niet. Ze slaat de plank dus wel eens mis, dat mens van hier.
Maar ze koopt ook wel eens lekkere dingen, zoals leverworst, sardientjes, ham, tonijn in olijfolie, rookworst, en laatst kreeg ik iets dat zoevlaakie heet, en ook dat vond ik ook erg lekker. Dat schijnt inderdaad iets Grieks te zijn en dat eet mijn eigen mens ook wel eens als ie te lui is om zelf te koken.

Het blijft bij kleine fliebertjes want ik ben geen grote eter. Meestal heb ik na twee hapjes al genoeg en dan ga ik me snel wassen voordat de anderen komen en ze ruiken wat ik stiekem toegeschoven heb gekregen. Ik wil namelijk geen scheve bekken omdat ik lekkers krijg en zij niet...

Zolang ik maar regelmatig van die lekkere fliebers krijg, hou ik het hier nog wel uit.
Het schijnt dat mijn mens heeft gezegd dat ie me mist, maar dat is zijn eigen schuld want dan had ie maar niet weg moeten gaan. En als ie het dan nodig vindt om daar in dat verwegistan een soort sjofele Wamy's te knuffelen, moet hij dat weten. Ik word hier toevallig ook geaaid en geknuffeld, dus dan staan we quitte.
Ik heb alleen wat moeite met de nachtelijke uurtjes, want dan gaan die anderen allemaal naar boven en zit ik in mijn eentje beneden terwijl ik altijd gewend was bij mijn mens op bed te liggen.
Inderdaad, ik mag hier nu ook boven komen maar durf dat nog niet. Dat is omdat ik bang ben dat die jongens me van de trap af mieteren, en daar heb ik geen enkele behoefte aan.

Het is zeker nog geen tijd voor uw boterhammetje, mevrouw K.? Straks pas? En heeft u dan weer van die lekkere worst erop?
En mocht u nog naar de buurtsuper gaan, wilt u dan een bakje met wat van dat rooie spul meenemen? Ja, uitjes apart alstublieft...

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Volgens mij heb jij niets te klagen, Bohrtje. Je wordt schandalig verwend door dat mens van de redactie van het Katblad. Straks wil je niet eens meer terug naar je eigen huis.

Dr. Sigmund Fruit zei

Gevalletje van projectie Mevrouw Ma Tok ?

Prins Pils zei

Ik ben voor een huwelijk tussen Frau Bohrtje en Prins Mug uit Abessinië.