Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 februari 2016

Nog geen "trip" voor Oscar

 Oscar:
Gisteren ben ik voor een inspectie naar de Kruidentuin geweest. Mevrouw K. ging mee want die moest daar toevallig ook zijn.
Er viel echter nog niet veel te inspecteren want veel laag groeiend spul was bevroren en dan komen er geen geuren af om te determineren. Maar het zonnetje was lekker, dus helemaal voor niks was het niet dat wij daar waren.
Hier ziet u mij rondkijken in verband met het signaleren van mogelijke indringers, maar die waren er niet.


 Met die bordjes heb ik niks te schaften want namen van planten zeggen me helemaal niks en vind ik ook niet belangrijk. Er zijn ook mensen die er zo over denken, maar K. vindt die bordjes wel belangrijk. Ze doet maar. Voorlopig groeit er bij die bordjes maar erg weinig, al zegt K. dat er al een hoop werk voor het tuinteam te wachten ligt. Dat zal wel.
Hier ben ik nog bezig met het rondkijken, maar ik zag nog steeds niks verdachts.


 Uiteraard liep Cera me constant voor de voeten. En keek ze steeds om of K. wel achter haar aan kwam want ze wil dolgraag op de foto, vooral nu het Mokkel (Bohrtje - red.) heeft gezegd dat zij eigenlijk niet meer voldoet als model. Daar heb ik geen mening over; ik kijk wel uit!
Op deze foto zit ik even te wachten tot Cera is opgehoepeld en mevrouw K. weer op gelijke hoogte (dus naast mij) was gekomen. Ik probeer namelijk altijd samen met haar op te lopen omdat zij dat leuk vindt. Ik ook wel, ja.
Cera staat ook op deze foto, dat klopt maar is verder minder belangrijk.


 Halverwege ben ik er even bij gaan zitten. Toen zag ik ook nog die Wams voorbij lopen, maar daar heb ik verder geen aandacht aan besteed.
Ja, lekker in de zon, dat heeft u goed gezien.

Toen we onze ronde hadden voltooid, ben ik nog even gaan kijken op de plek waar de Nepeta staat, of hoort te staan. K. had me namelijk verteld dat de natuur 6 weken voor loopt, maar dat gold helaas niet voor het Kattenkruid. Nee, nog helemaal geen verse, groene blaadjes. Heel erg jammer inderdaad, want ik had wel weer eens zin in een lekkere trip.
Maar dat zat er dus nog niet in, nee.
Het was best wel een fijn wandelingetje, alleen een beetje kort omdat K. kouwe klauwen kreeg. Dat zijn haar eigen woorden inderdaad.
Nee, met handschoenen aan kan ze geen foto's maken, zegt ze. Ook daar heb ik geen mening over, nee.

3 opmerkingen:

Hans Adema zei

Lekker in het zonnetje Os! Swiebertje heeft gisteren ook lekker in het zonnetje voor de deur gelegen.

Ludwien van Otten zei

Maar je kunt het ook oogsten in 't najaar Osselmansje.
En dan drogen, bewaren en op saaie koude Kerst avonden besnuffelen en inhaleren.
Zoals jouw Mamma Bladkat vast wel eens een grijs speelmuisje voor je gekocht heeft, die immers gedrogeerd pretkruid in zijn buikje met zich meedraagt zeg maar.

Ma Tok zei

Jammer van de Nepeta, Oscar, maar verder een prima wandeling, toch?