Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 februari 2016

Let op mijn woorden!

 Bohr:
Ik weet zeker dat ik hier ook door kan, maar heb nog niet ontdekt hoe.
Ja, ik zou het natuurlijk af kunnen kijken van die anderen, maar zover ben ik nog niet. Nee, ik hou ze liever allemaal op afstand dan dat ik de kans loop om een knal tegen mijn kop te krijgen.
Is inderdaad maar één keer gebeurd, maar ik neem liever geen enkel risico.
Bovendien ben ik mans genoeg om zelf te ontdekken hoe dit deurtje werkt.
Ik heb in elk geval al ontdekt dat dat deurtje op de één of andere manier los zit, want als ik mijn kop ertegenaan duw, ruik ik een behoorlijke dosis frisse buitenlucht.
En weet u wat het meest opmerkelijke is? Ik ruik mijn eigen tuin! Jawel, ik weet het zeker. Dat betekent dat mijn eigen huis ook heel dichtbij is, en zodra ik kans heb gezien buiten te komen, zal ik u dat laten zien ook!
Ja, let u maar op mijn woorden, mevrouw K.!

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Als je je eigen tuin helemaal daar ruikt moet je wel een bijzonder goede neus hebben, Bohr! En gewoon blijven oefenen, dan gaat dat luikje vanzelf een keertje voor je open.

Wars von Trier zei

Kvinde Bohr is een slimme meid, een echte bèta.
Zelf uitvinden. Een echte female natuurkundige.

Ans Heimer zei

Als buitenstaander vraag ik me dan af of de tijdelijke asielzoekster zus Bohrtje bij haar man-mens papa buurman J.L. dan geen zeg maar een kattenloketdeurluikje in de vohrdeur heeft ? Kwam buuv Bohrtje dan nooit de deur uit ?

katja zei

Ik vroeg mij ook al af of Bohr geen kattenluik in haar eigen voordeur gewend is, maar bedacht me toen dat dat met die Partij Hof is Vol waarschijnlijk vragen om moeilijkheden is, dan is Bohr waarschijnlijk in haar eigen huis ook niet eens meer veilig...

Wim van Oyen zei

Maar hoe je het ook went of keert, Frau Bohrtje is geen gelukszoeker in deze, toch.