Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 februari 2016

Cera nog steeds een respectabel model!

Hierbij een korte fotoreportage met Cera. De foto's lagen al op de plank, maar door de technische storing konden we er niet meer bij.
Ondertussen is het probleem met de bug in Windows 10 gelukkig opgelost. Dat kostte 5 koppen koffie, even zoveel paaseitjes en één scheut cognac. Maar dat terzijde.
Cera wilde graag vorige week poeseren om te tonen dat zij daar best nog toe in staat is, ondanks haar zwabberbuik.
Omdat het toen mooi, zonnig weer was, schoten wij de foto's van haar in de Kruidentuin.


Het lijkt alsof Cera hier een bordje zit te lezen, maar in werkelijkheid deed ze alsof, Cera kent namelijk helemaal geen Latijnse namen van planten.
Niet alleen ons model kwam leuk tot haar recht op dit plekje maar ook de boomstam lag er mooi en bevallig bij.
Toen Cera bovenop een struik was gaan liggen, viel ze bijna is slaap. Dat kunt u hier zien. Poeseren is namelijk best wel vermoeiend werk.


En dit is nog een foto van Cera op de struik. Ze ziet er erg tevreden en vredig uit zo, maar even later kwam er een vrouwmens met blafbeesten, en die beesten liet ze los. Eén ervan vloog gelijk op Cera af en toen waren wij genoodzaakt om de reportage vroegtijdig te beëindigen.

Maar Cera heeft dus ondertussen wel laten zien dat zij nog ruimschoots de moeite waard is op de foto gezet te worden.
En daar ging het uiteindelijk om.

7 opmerkingen:

Ma Tok zei

Zolang ze haar zwabberbuik maar niet naar de fotograaf toekeert gaat het prima!

katja zei

Die zwabberbuik maakt juist dat ze haar haar (heur haar?) als prachtige franje over haar achterpoten kan draperen (zie eerste foto)... :-)

En als Cera de Latijnse namen niet kent, moet ze toch juist wel de bordjes lezen? Dan leert ze nog wat!

Karel M. zei

Na de revolutie worden wielhuizen en blaffabrieken verboden !

Ma Tok zei

@Katja: ik dacht dat de zwabberbuik op de eerste foto haar staart was.

katja zei

@Ma Tok:Nee, kijk maar een op de foto bij dit bericht, daar heb je hetzelfde effect: http://www.hetleidschkatblad.blogspot.nl/2015/06/genoeg-brokjes-maar-toch.html

Sandrazz zei

Lief!!!!

Felix zei

Het schijnt dat beesten op hun baasje gaan lijken en andersom.