Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 januari 2016

Blauwe dagen...

 Oscar:
Ik heb weer even wat snipperdagen opgenomen wegens een nieuw exces en de daarop volgende winterdip.
Het gebeurde in de nacht van zondag op maandag, toen er weer eens een bom afging, precies voor onze voordeur.
De details doen er verder niet toe, maar ik kan u wel zeggen dat ik zo van streek was geraakt dat ik per ongeluk in een sterke opwelling moest kotsen op het grote bed. Ja, dit was de eerste keer dat ik dat daar deed, en tevens de laatste, want zij (mevrouw K. - red.) heeft me er toen meedogenloos afgeschopt en is toen gelijk aan het "ruimen" gegaan. Nee, niks geen medelijden dus.
Ik voel me nu nog steeds niet helemaal tops en vandaar dat ik een paar dagen verlof heb genomen.

 Boez:
Uiteraard was ik ook van streek geraakt, die nacht, maar ik ben blij dat ik deze keer niet degene was die moest braken.
Ja, ik heb het ook wel eens op bed gedaan, maar dat was gewoon overdag en al een hele tijd geleden. Ik ben vergeten waarom of waardoor.
 Het was trouwens de afgelopen dagen te koud om buiten te spelen of te zooien. Nu valt het wel weer mee, maar gisterochtend was het nog in de min, terwijl ik net zo mijn best had gedaan een deel van mijn vacht kwijt te raken omdat ik ervan overtuigd was dat het lente aan het worden was. Ik ben nu druk doende dat loslaatproces weer te stoppen, voor het geval dat, want tegenwoordig weet je maar nooit ('t kan vriezen en dooien" - red.).
 Nee, Cera is niet thuis. Zij gaat tegenwoordig steeds vaker op bezoek bij de buuf. Omdat die zo alleen is sinds Charli ons verlaten heeft, zegt ze. Tenminste, dat beweert Cera dus wel, maar we weten allemaal best dat zij alleen maar op bezoek gaat voor haar eigen genot, namelijk het scoren van aaien en het ontlopen van ons, de Os en moi, omdat we haar zouden pesten.
En zij komt pas weer thuis als de buuf haar rond vier uur 's middags buiten de deur heeft gezet.
Oscar:
Ik heb mevrouw K. beloofd om in geval van een pak sneeuw weer naar buiten te gaan, voor een zogenaamde winterreportage. Ik was al even buiten (gisteren) om wat vers water te drinken, maar het water in de grote teil was bevroren. Vandaar dus dat ik nu binnen maar mijn dorst les, maar het is wel behelpen want het water hier is minder fris en smaakt een beetje naar geurkaarsjes. Lavendel inderdaad.
Afijn, het is zoals het is en er zit op dit moment niks anders op dan me voort te slepen van de ene dag in de andere, en dat pak sneeuw zit gelukkig nog niet in de lucht en gaat er volgens mij voorlopig niet komen ook, al weet ik tegenwoordig niks meer zeker omdat het weer in de war is en dus onvoorspelbaar.

Wat mij betreft was het trouwens niet alleen maar een blauwe maandag (Blue Monday - red.) maar ook nog een blauwe dinsdag, en vandaag is het niet veel beter.
Nee, ik volg de weersverwachting niet, dus kan niet zeggen hoe het morgen zal zijn. Ik hoor net van K. dat er van mij verwacht wordt dat ik binnenkort de kruidentuin ga inspecteren, en alle veranderingen na de nachtvorst moet komen melden. Ikzelf zie daar de zin niet van in en wacht liever tot de temperatuur weer op orde is en er geen witte steentjes meer uit de lucht kunnen vallen.

Maar nu is het weer tijd voor een dutje, dan kan ik wellicht verder herstellen van mijn winterdip.
Nee, ik ben niet chagrijnig, ik ben realistisch. En zullen we het hier maar bij laten, mevrouw K.? Ik heb namelijk verder helemaal niks te melden en voel mijn ogen dichtvallen. Dank u.

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Het is inderdaad weer om binnen bij de kachel een dutje te doen, daar hebben jullie helemaal gelijk in. En wat Cera bij de buurvrouw doet? Volgens mij heeft de buuf nog snoepies over van Charli, als ik jullie was zou ik daar ook maar eens gaan kijken. Als het niet meer zo koud is, natuurlijk.

Foppe de Haan zei

Dus madame Cera is naast Reporter/Verkenner A/Topmodel nu ook al leenhaarbal.

de Wijkverpleegkundige zei

Wat is Cera trouwens super mollig dik geworden.
Komt dat ook door die Buuf, Mevrouw K. ?