Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 februari 2016

Meer helderheid en transparantie

Oscar:
Ik heb heus wel in de gaten dat het kleine gastmokkeltje wordt verwend met lekkere hapjes. En dat dan altijd net op de momenten dat wij buiten zijn en dus aan het werk. Dus heb ik bedacht dat ik wat vaker overdag naar binnen moet gaan om zodoende te kunnen controleren wat 't mokkeltje zoal aangeboden krijgt door ons mens K., en wat daar mogelijkerwijs van overblijft voor mij.
Het is niet dat ik hier eten tekort krijg, dat zou ik echt niet durven beweren, maar de kwaliteit ervan laat soms wel eens te wensen over en dit staat dus in schril contrast tot de verwennerij van die Boortje.
Zoals daar laatst kip was. Mokkel mocht kiezen tussen rauwe kip en gekookte kip, maar at daar nauwelijks van. De volgende dag had mevrouw K. kalkoen voor haar gekocht, wat ze ook niet bliefde. En dan vraag ik me af wat er met al die stukjes door mokkel besnuffeld vlees gebeurt, of die in de vuilnisbak gedonderd worden of dat K. die dan zelf opeet in plaats ze aan te bieden aan de hardste werker van deze redactie, en u weet vast wel wie ik daarmee bedoel...

Toevallig vond ik gisteren nog een verdwaald stukje kalkoen. Nee, ik heb het niet opgegeten omdat ik geen kalkoen lust, maar het gaat om het principe: K. had het mij aan moeten bieden en dat heeft ze dus niet gedaan, ik vond het bij toeval. Op het aanrecht inderdaad, waarop ik per ongeluk terecht kwam, maar dat terzijde.
Maar goed, nu er dus blijkbaar regelmatig tussenmaaltijden worden geserveerd op de redactie, probeer ik in kaart te brengen wanneer dat soort stiekemigheden aan de orde zijn zodat ik er tenminste bij kan zijn.
En zo komt het dat ik af en toe gewoon ga liggen wachten in de keuken als ik ook maar enigszins het vermoeden heb dat het tijd is voor zo'n extra versnapering voor dat Borremeisje.
En toen wilde mevrouw K. dat vastleggen en vandaar deze stiekeme foto door haar.

Ik kan u tenslotte nog mededelen dat ik er helaas nog niet in ben geslaagd de tijdstippen van tussenmaaltijden vast te leggen. Volgens mij past mevrouw K. die eetmomenten telkens aan en kiest ze bij voorkeur voor de tijdstippen waarop ik net weer naar buiten ben gegaan om mijn reporterswerk te hervatten. Nee, bewijs daarvan heb ik niet omdat ik niet thuis was.
Dat bedoelen ze dus met misleiding en manipulatie, en ik had nooit gedacht dat mevrouw K. zich tot dergelijk verwerpelijk gedrag zou laten verleiden.
Verder heb ik geen commentaar, nee, behalve dan dat ik een beetje meer helderheid en transparantie betreffende de planning van dergelijke snacktijdstippen zeer op prijs zou stellen, zodat ik zelf kan bepalen of ik daarbij aanwezig wil zijn of niet.

3 opmerkingen:

Bhaktie Sri Woo Ping zei

Bhaktie Sri Ossiepoeh lijkt hier wel op een mediterende wijlen Swami Bhagwan Sri Rajneesh.

Ma Tok zei

Os, het is duidelijk te zien dat je ernstig tekort komt daar op de redactie. Arme jongen, je ribben zijn te tellen.

Wars von Trier zei

Tjeer Kvinde Bohr,

kære frue , hold pige.
Er din far på en tur ?
Han kommer tilbage snart.

Meget kærlighed og holde din hårde !!

Wars von Trier, doeiii !