Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 februari 2016

Mug heeft nu reeds grootse plannen!

 Mug, onze nieuwe straatgenoot, is er helemaal klaar voor: lekker rondstruinen en klooien en zooien in de Katbladstraat. En dan het liefst helemaal ontdaan van tuig natuurlijk, maar dat wordt hem nog niet toegestaan; Mug mag nog niet "los"lopen want moet eerst nog wat meer wennen aan het buitengebeuren.
 Mug heeft grootse plannen en heel wat leuke ideetjes over wat te gaan doen als hij eenmaal vrij zal zijn. Uiteraard wil hij erg graag kennis maken met al zijn harige buren, en wie weet wat hij nog meer allemaal op zijn programma heeft staan!
Nu reeds is hij zijn mensen de baas en bepaalt hij zijn wandelroute zelf (kat laat mens uit in plaats van andersom), dus straks wordt het helemaal feest met dit Muggebeest.
Wij hadden graag Mug onderworpen aan een diepte-interview, maar daar had hij het te druk voor en dus zat het er niet in.
Misschien dat hij ergens in de toekomst wel even tijd voor ons vrij kan maken?
We zullen het moeten afwachten.

6 opmerkingen:

Ma Tok zei

Wat een mooie jongen is Mug. Is hij van een speciaal ras? En wie noemt er zijn kat nu "Mug", heeft hij daar zelf wel inspraak in gehad?

Prins Bier zei

Mug kan beter niet omgaan met dat ordinaire haargepeupel in de Katbladstraat.

katja zei

Cera is niet de enige met een zwabberbuik zo te zien :-)

Truus zei

Mooi tuigje. Is mug een abessijn?

Mevrouw Katblad zei

Klopt, Truus! En inderdaad een prachtig tuigje, zonder knellende riempjes.
En nog een jonkie ook!
Met siamese huisgenoot die zelfs nog jonger is!
Wordt straks druk op straat!

Ma Tok zei

De katbladbuurt gaat vooruit!