Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 februari 2016

Geweldloos verzet

Bohr:
Elke dag wel een show hier, het houdt gewoon niet op.
Eerst die twee elkaar bijtende halve zolen, dan het viswijf, dat behalve schelden ook nog kan goochelen met muizen. Tenminste, ze doet haar best om mij te laten zien hoe je kan zooien en klooien met zo'n nepeta-geval. Ik vind het wel knap wat ze doet, maar geen gezicht, dat gerol over de vloer met die dikke zwabberbuik van haar.
Ze is nota bene drie jaar jonger dan ik, maar als je naar haar figuur kijkt, zou je zeggen dat het andersom was.
Tuurlijk, Zeertje (Cera - red.) heeft een nestje gehad toen ze nog jong was, en daardoor is haar buikvel een beetje uitgerekt. En dan krijg je vanzelf dat de boel gaat lebberen en zwieberen, daar kan zij ook niks aan doen. Maar om haar dan nog steeds Model te noemen, dat vind ik toch wel zwaar overdreven. Nee, wat dat betreft heeft ze haar tijd toch wel gehad. Maar goed, het schijnt dat ze behalve met nepetamuizen goochelen ook erg goed is in het verkennerswerk, waar ze zelfs een diploma voor heeft? Nee, daar kan ik niet over oordelen, want ik weet niet wat daarmee bedoeld wordt. Het schijnt bovendien ook dat ze daarnaast een goeie reporter is, maar daar weet ik ook niks van. Je moet voor beide functies de straat op heb ik begrepen, en dat doe ik liever niet als het niet nodig is. Ik heb namelijk zelf een best grote tuin, en heb het daar druk genoeg met het plegen van geweldloos verzet.
Hebt u rooie Gijs nog gekend? Die was oprichter van de partij Hof is Vol, en toen hij in ons Hof kwam wonen is het gelazer begonnen. Ja, vooral poesonvriendelijk gedrag, en omdat mijn naam niet Hollands genoeg klonk, werd ik ook nog eens extra gediscrimineerd door die Gijs en zijn aanhangers. Ja, Gijs chanteerde die anderen dus gewoon. Nee, niet emotioneel maar gewoon fysiek dus. Als ze geen lid van zijn partij werden, sloeg hij ze gewoon in elkaar. Ook trouwens als ze wel lid werden van Hof is Vol, maar dat hadden ze zelf niet eens in de gaten, de idioten.
Ik word dus al bijna mijn hele leven lang gepest door de partij Hof is Vol, en dat eigenlijk alleen maar omdat ik een vreemde naam heb en niet zo groot en sterk ben als zij. Of is het hullie?
En daarom dus heb ik me gespecialiseerd in geweldloos verzet, en vandaar dat ik ook erg goed ben geworden in het gevaarlijk defensief grommen.
Ja, dat wilde ik even kwijt, als achtergrondinformatie zeg maar over mij. Anders zou het inderdaad zomaar kunnen dat uw lezers gaan denken dat ik een ouwe mopperkont ben of erger, maar dat is dus niet zo, ik grom bij wijze van geweldloos verzet, als dat maar helder is.
Denkt u dat ik zo duidelijk genoeg ben geweest? Fijn, dank u.
Kunt u me dan nu uitleggen wat verkenners en reporters zoal doen? Ja, bij wijze van educatie inderdaad, want ik verveel me hier anders te pletter en dat is een beetje zonde van mijn tijd. Ja, dan kom ik even gezellig bij u op de bank, als ik zo vrij mag zijn. Is die dikke rooie eigenlijk al naar boven?

4 opmerkingen:

Piet zei

Een mopperkont? Nee, echt niet. Dat lijkt alleen maar zo, he Bohr. Waar komt die naam eigenlijk vandaan? Lijkt meer een mannennaam. Dachten ze eerst dat je een kater was?

Ma Tok zei

Met die mooie reportages ben je al een halve reporter, Bohr! Je kunt ook verslag doen van wat er binnen gebeurt, dat is ook belangrijk en hoogst interessant voor de lezers. En dan hoef je niet eens naar buiten.

Jurjen Lasschuit zei

whahahahahahaha...geweldloos verzet!? Als Bohr een ding heel goed kan is zich verzetten, maar niet geweldloos...nee, daarvoor gebruikt ze haar baasje voor...beter "voor" het mens staan en dan dapper zijn, dan zelf het gevecht aan gaan. Dus mevrouw katblad...kijk uit met dat mokkel...dadelijk gebruikt ze jouw ook :-)

Bohr is trouwens van Niels Bohr, befaamde Deense wetenschapper (https://nl.wikipedia.org/wiki/Niels_Bohr). Toen Bohr haar naam kreeg was er een vrouw-mens dat een korte en krachtige naam wilde en ze kwam op de naam Boor...het man-mens vond dat best, maar de naam moest wel een betekenis en geschiedenis hebben...vandaar dat hij Bohr voorstelde...

Bekende quote van Niels Bohr: An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field.

Piet zei

Dank je Jurjen (ook al zo aparte naam) voor de uitleg van Böhr haar naam.