Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 december 2014

Nare reportage: was Oscar getuige?

Een half uurtje geleden hoorden wij eerst motorgeluid, toen een harde klap en vervolgens een langdurig schurend geluid.
Op bijna hetzelfde ogenblik kwam Oscar helemaal overstuur naar binnen rennen; hij had vermoedelijk buiten op de tafel gezeten en was bijzonder geschrokken, zat zelfs te luid te grommen!

Mevrouw K. rende naar buiten, zag dat er op de Gevaarlijke Weg een ongeluk was gebeurd, en het zag er niet goed uit ook. Er stonden al wat mensen om de plek van het ongeval heen. K. rende snel naar binnen om 112 te bellen. Toen hoorde ze dat iemand haar al voor geweest was. Tuurlijk, want iedereen heeft toch tegenwoordig zo'n ding op zak!

Daarna trok zij gauw haar jas aan om om te zien of zij misschien ter plekke nog iets kon doen, doch er hurkten al vele mensen om de liggende en luid kreunende motorrijder heen en de sirenes kwamen al dichterbij.

Zo'n 50 meter verderop lag de motor, midden op de Gevaarlijke Weg, tegenover de Kruidentuin.Een eindje terug dus lag de (misschien door de donkere auto) aangereden motorrijder op straat, de weg werd direct helemaal afgezet en de ambulancebroeders onderzochten de ongelukkige man.
K. ging toen maar weer terug naar huis.

Oscar zat daar nog steeds zwaar geschokt binnen, op het kleed, maar grommen deed hij niet meer. Inmiddels is hij weer naar buiten gegaan, of hij ligt op het logeerbed, dat kan natuurlijk ook.4 opmerkingen:

katja zei

Hopen maar dat Os er geen trauma aan zal overhouden. En de motorrijder ook niet natuurlijk, hoewel dat er dus blijkbaar niet goed uitzag.

Ina Rus zei

Ik hoorde de klap ook en later de sirenes. Ik ben er maar van uit gegaan dat er midden op de dag voldoende mensen op de herrie afkomen, dus ik ben binnen gebleven. Fijn om nu toch te weten wat er aan de hand was. Daar heb je tenslotte de krant voor.
Arme Os, was jij misschien de oorzaak, wilde je net oversteken of zo?

Pim zei

Mooi kleed trouwens.

Mevrouw Katblad zei

@Ina: de Os had niets met het vreselijke ongeluk te maken! En de Boez en Cera trouwens ook niet. Het kwam (staat in de papieren krant) waarschijnlijk doordat de motorrijder te hard reed en in de bocht onderuit ging. Dat doen ze wel meer (te hard rijden) op die Gevaarlijke Weg, ondanks de dooie agenten en verbodsborden. Misschien moeten we maar weer eens actie gaan voeren?
@Pim: Kopen?