Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 december 2014

Geen witte reportages!

De Boez is vreselijk vervelend de laatste dagen. Misschien komt dat doordat mevrouw K. een beetje chagrijnig was omdat ze de foto's die zij had gemaakt niet van camera naar laptop getransporteerd kreeg en daar vele uren mee heeft zitten klooien, of het komt doordat het zulk onbestendig weer is met veel drukverschillen, want daar is de Boez namelijk erg gevoelig voor. In elk geval zit hij Oscar steeds achterna, louter uit pure pesterij en om te laten zien dat hij de baas is in huis. Dat laatste verbeeldt hij zich, want de Os is groter en sterker dan hij en Boez heeft mazzel dat zijn vriend vredelievend is en niet van gesteggel houdt. Op bijgaande foto ziet u hoe de Boez Oscar in een hoek heeft gedreven. Os komt dreigend overeind om zo nodig eventueel van zich af te kunnen slaan, maar dat zou er niet van komen omdat Boez zich even (natuurlijk uit tactische overwegingen) terugtrok. Daarna kon de Os ongestoord door het luikje naar buiten gaan, om later weer eens drijfnat terug te keren. Het was toen tijd voor het diner, dus mevrouw K. droogde die natte haarbal maar eens lekker af met een flink stuk keukenpapier. Dat is bij de Boez niet nodig want hij wordt nauwelijks nat. Inderdaad, omdat hij bijna niet buiten komt als het waait of regent. En van dat wisselvallige weer en het niet naar buiten gaan wordt hij dus erg vervelend en gaat hij zijn huisgenoten pesten. Wij hopen daarom dat het spoedig echt winterweer wordt en onze reporters zodoende met de kerst voor de nodige vrede op aarde kunnen zorgen door lief in de sneeuw te gaan spelen en witte reportages te maken, maar gezien de weersvoorspellingen zit dat er helaas niet in.

1 opmerking:

Ina Rus zei

Arme Oscar. Leuke foto, Os in de hoek gedreven en dan op zijn achterpoten staand.