Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 december 2014

Uit de oude doos, 5

Boez heeft in zijn jonge(re) jaren nog even Watermanagement gestudeerd, maar dat was geen succes. Hier ziet u waarom.

Nieuwsgierig, maar toch ook bang voor de camera van mevrouw K.
En dat is Panda nog steeds.Rare jongen, die Zwarte Gijs. Ligt daar met zijn buik op een hoopje zwerfvuil. Maar erg ontspannen ziet hij er hier niet uit.


Het water op de motorkap van een wielhuis moet wel erg smakelijk zijn. Cera likt het in elk geval met graagte op.


Rooie Gijs, hier nog zo te zien in tamelijk goeie doen.
Gijs was de oprichter van de partij Hof is Vol, en de eerste die begon met het uitzetten van vreemdelingen. Dit ook nog niet zo zachtzinnig ook.
Hij had zomaar een prima kandidaat kunnen zijn voor de positie Schrik van de Buurt, ware het niet dat hij teveel tijd besteedde aan het schoonvegen van zijn eigen tuin.Zwarte Gijs op de (inmiddels gesloopte) pergola van de buren.
Deze Gijs is een goede klimmer. Met het grootste gemak weet hij van de straat via zijn Blauwe Regen op zijn balkon te komen. Nooit heeft een andere haarfabriek hem dat nog nagedaan, maar wellicht komt dat ook omdat Gijs zijn BR uitstekend markeert.
Iwan zit klaar om van het gras te happen. De lekkerste sprieten groeien onder de balkontrap in de Hoftuin, waar Iwan altijd komt via een serie daken, een sprong over de Poort naar het balkon, en dan per trap naar beneden.Rooie Gijs vond dat hij het recht had om alle huizen van de andere haarfabrieken te onderzoeken. Hier zit hij in het huis van Myo, die later zijn opvolger als partijleider zou worden.

Het Boezelmannetje houdt ervan om onder tafels te liggen dweilen.
Wij hebben geen idee waarom, maar soms levert het wel aardige plaatjes op.

Tot slot nog een plaatje van mevrouw Troy bij het Poezenloket. Zij was erg bedreven in het bewaken van het loket, en als receptioniste onbetaalbaar. Helaas hebben wij nooit een goede vervangster voor haar kunnen vinden.

Wordt vervolgd!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Leuk hoor, al die our foto's. Mimi was ik alweer vergeten. Wat een lekker kittig ding was dat :)
En japekop en Mw troy waren ook altijd goede fotomodellen

Ina Rus zei

Van mij mag u nog wel even doorgaan met die oude doos, mevrouw K.