Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 december 2014

Nog te vroeg?

Boez:
We zouden sneeuw krijgen maar het werd dus drie keer niks. Een beetje op de daken en een beetje op de wielhuizen, en dat was het dan weer. Terwijl ik me er zo op verheugd had, lekker achter de Os en Cera aan in dat witte goedje. En dan kouwe poten krijgen en ze binnen laten opwarmen tussen de handen van mevrouw K. Ja, dat vindt ze leuk want dat doet ze ook altijd als ik met kouwe vlerken onder haar dekbed kruip, vlak voordat ze gaat slapen. Een win-winsituatie, want dan speel ik daarna wel weer voor kruik.


Maar dit jaar gaan we die witte wereld hier in elk geval niet meer beleven, want ze zijn al aan het knallen buiten. En dat betekent dat heel spoedig eerst de hel gaat losbreken en dat daarna het nieuwe jaar alweer begint.
Afgelopen kerst was trouwens wel lekker. We kregen gourmet diamant en dat had ik al een tijd niet meer gegeten. De laatste keer was ik er niet zo weg van, maar deze keer vond ik het weer helemaal top. Oscar en Cera trouwens ook. We snappen niet dat we dat alleen maar met de kerst kregen en nou dus niet meer. Nu moeten we weer gewone gourmet eten, en dat valt bar tegen.
Met een beetje geluk krijgen we dat Diamantspul met de jaarwisseling weer. Als troost, omdat de hel dan weer losbreekt, met veel geknal. Gelukkig blijft K. thuis en gaat ze weer genoeg schuilplekken voor ons maken, Natuurlijk heb ik het liefste dat ze die avond op tijd naar bed gaat en ik bij haar onder het dekbed kan kruipen, zodat ik helemaal niks of bijvoorbeeld maar weinig van dat geknal meekrijg, en dat ze me dan lekker knuffelt en met me kroelt zodat ik afgeleid word tot die idioterie over is.
Maar K. weet dus nog niet wat ze gaat doen die avond, en dat maakt dat ik me erg onzeker voel. Afijn, we zullen het er vast nog wel over hebben. Tenminste, dat hoop ik. Want ik zie elk jaar weer enorm op tegen die ene dag. En dat geldt natuurlijk ook voor Cera en Oscar, en voor alle andere haarfabrieken en ook blafbeesten en andere beesten. Mensen zijn niet goed wijs. Ze kunnen geen plezier maken zonder geknal. Ik snap daar dus geen eh,,, moer van.
Kunnen we alvast een paar afspraken maken, mevrouw K., of vind je het daarvoor nog te vroeg?

1 opmerking:

Ina Rus zei

Afspraken voor het nieuwe jaar, Boez? Zoals elke dag snoepies, wat vaker Gourmet diamant en het mens vaak vroeg naar bed in de winter?