Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 december 2014

Hebzuchtig ventje

Oscar:

Ik was speciaal van boven gekomen omdat ik mevrouw K. had horen roepen dat ze met Snoepjes zou gaan gooien en ik best bereid ben voor zoiets mijn middagdutje te onderbreken, al is het alleen maar om haar een plezier te doen. Maar het ging weer zoals het vaker gaat, de Boez plukte steeds de Snoepjes weg uit te lucht, ook als die voor mij of Cera waren bedoeld.En dan at de B. ze heel vlug op om weer klaar te zijn voor zijn volgende sprong. Mevrouw K. was niet snel genoeg met het gooien van een nieuw Snoepje en mikte ook niet zo best, dus kwam ik niet aan mijn trekken en Cera ook niet omdat de Boez sneller was dan wij.
Het lukte haar tenslotte wel om goed en ver genoeg Snoepjes naar Cera te gooien, maar ik had geen zin om achter die Snoepjes aan te rennen, en zo kwam het dat de Boez er al minstens een stuk of vijf achter zijn kiezen had terwijl ik nog helemaal niks had gehad, maar dat kwam ook wel omdat ik niet echt mijn best ervoor deed, dat moet ik eerlijk toegeven.

K. heeft toen maar wat Snoepjes in mijn voerbakje gedaan zodat ik ongestoord mijn deel kon opsnoepen zonder dat ik daarvoor rare capriolen hoefde uit te halen, zoals springen en rennen dus, want daar had ik toevallig helemaal geen zin in en vond het bovendien ook nergens voor nodig.

Boez ging nog een tijdje door met het jagen op Snoepjes, maar hij heeft ze niet eens allemaal opgegeten want hij ging er liever mee schuiven over de vloertegels en heeft er ook stiekem een paar onder het kleed geschoven opdat wij ze niet zouden vinden.
Ik had natuurlijk helemaal geen zin om die verstopte Snoepjes te gaan zoeken, maar Cera heeft dat later wel gedaan. Maar toen ben ik weer naar boven gegaan om verder te slapen op het logeerbed.

Heb ik de gebeurtenissen een beetje goed weergegeven, mevrouw K.? Een beetje klagerig, vindt u? Ik vind van niet want zo is het precies gegaan en niet anders, en dat gooien van u lijkt echt nergens op en de Boez is gewoon een hebzuchtig ventje. Daarmee heb ik alles gezegd wat ik wilde zeggen, inderdaad.

3 opmerkingen:

katja zei

Os, ik stel mij jou tijdens deze 'activiteit' zo voor, zoals ik vroeger met een balspel tijdens de gymles. Altijd pas aanstalten maken de bal te vangen als een ander er alweer mee van door was...

Ina Rus zei

Oscar, als je er geen moeite voor wilt doen zul je nooit veel snoepies vangen.

Mevrouw Katblad zei

@Katja: mevrouw K. was in haar schooltijd meer een soort Boez...