Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 20 december 2014

Uit de oude doos, laatste deel.

Deze had u nog van ons tegoed: Cera heeft al haar "vrienden" haar libelle laten bewonderen en is er nu trots naast gaan liggen. Zo te zien gaat dit vliegbeestje nooit meer vliegen.

Japekoppie springt hier lenig op de rand van de bak in de Kruidentuin. Hij hangt blijkbaar net even een klein beetje stil, anders was de foto veel minder scherp geweest. Leuk detail: zevenblad tussen de paaltjes; we hebben daar nog steeds ontzettend last van, hoewel alle aarde uit de bak werd vervangen door nieuwe grond!

Cera in een esdoorn in de Kruidentuin. Waar zij zo ingespannen naar zit te loeren, weten we niet meer. maar we gokken op een mereltje.

Twee Cera's op het Zooiplein, achter het hek. De meeste haarfabrieken vinden het op de één of andere manier aangenaam om steeds maar achter dat hek te gaan zitten of lopen. Lekker veilig misschien?

Weer het Meipie, maar nu bovenop de pergola, speurend naar vliegbeestjes. Inderdaad erg vreemde kleuren, maar dat vond mevrouw K. indertijd wel zo artistiekerig...


De pergola van de buren is voor Cera ook altijd een leuke plek om op te vluchten. Hier werd zij enigszins lastig gevallen (vond ze zelf) door een andere haarfabriek. Vandaar haar stuurse blik.

Alweer Cera, nu in de pruimenboom in de Parallelstraat. Cera beweegt zich altijd erg sierlijk, zelfs als zij aan het klimmen is. 

Cera is gespecialiseerd in kade-inspecties. Op haar eindlijst (examen Verkenner A) kreeg zij voor dat onderdeel een hoog cijfer en onderscheidde zich daarmee van Japekoppie en Oscar.

Dit kan natuurlijk niemand anders dan Mini zijn. Zij kwam weer eens op bezoek in de Katbladstraat en had zich verstopt om ongestoord onze reporters te kunnen begluren. Moeten we nog bij vertellen dat het ook licht sneeuwde, dus ze had genoeg redenen om zo boos te kijken.

Cera heeft het nooit erg leuk gevonden wanneer zij in een boom zat en er een andere haarfabriek haar kwam vergezellen. Hier ziet u de Os op het punt staan dat te doen, maar om de één of andere reden zag hij daar toch maar van af. Nu is het wel zo dat Cera en de Os elkaar in die tijd nog niet zo goed kenden; tegenwoordig zal de Os zich natuurlijk niets meer aantrekken van een kwaad kijkende, chagrijnige Meipie.

Het lijkt alsof Oscar  hier van de glijbaan af naar beneden glijdt, maar dat was niet zo, hij kroop meer. Dit voor de goede orde.

Os aan het gymnastieken. Wij hadden graag gezien dat hij dat soort oefeningen in de tegenwoordige tijd nog steeds zou doen, maar helaas doet de Os alleen nog maar aan pergolaklimmen. Ook knap natuurlijk, maar minder sierlijk zeg maar.


Dit was dan de laatste foto uit onze "speciale effecten"-mapjes met cartoonoptieknopje. Helaas beschikken wij thans niet (meer) over een programma waarmee we dergelijke grappen kunnen uithalen. U moet het dus voortaan doen zonder al teveel geklooi met fotoshoppen, tenzij wij een dergelijk programma terug kunnen vinden, maar dan moet het wel gratis te downloaden zijn. Tot op heden is ons dat nog niet gelukt. Tips in die richting zijn natuurlijk altijd welkom.

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Heb genoten van alle reportages, dank je wel. En als de Japerd in beeld kwam, bleef ik wat langer kijken want hij was,is en blijft heel bijzonder.

Ina Rus zei

Mevrouw Katblad, heel erg bedankt voor al deze mooie foto's. Het moet een heidens karwei geweest zijn, maar het was de moeite waard!

Met Marloes onder de douche zei

Ina Rus zei...
@Marloes: Bestaat uw bos uit dozen?
(20 december 2014 10:23)

@Ina Rus:
Nee, uit papier, maar papier is weer van bomen. Zodoende.
Of strokarton, daar wil ik van af wezen eigenlijk.