Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 december 2014

Uit de oude doos, 7.

 Weer een jonge Boez, nu helemaal verbaasd kijkend naar het water in een teil. Zou hij hier misschien ook een stukje van zijn eigen spiegelbeeld zien? Wij in elk geval wel, en dat maakt deze foto zo koddig.
 Hier Bolle Wangen, die een bepaalde periode helemaal hoteldebotel was van Jaya, de éénogige poes die aan de Kruidentuin woonde. Vandaar dat u BW hier bezig ziet met het besproeien van het gewas rondom Jaya's huis.
Sproeien deed BW trouwens toch al heel veel, en omdat hij niet gecastreerd was, stonk dat behoorlijk. Niet iedereen werd daar even blij van, vooral zijn eigen buren zagen hem liever verder "geholpen" door het leven gaan...
 We denken dat we hier Cera zien, maar helemaal zeker weten doen we dat niet.
Cera was trouwens een paar jaar geleden nog erg mager, hoewel ze veel at. Oorzaak: lintworm! Nadat wij haar een pilletje daarvoor hadden toegediend, werd ze plots in snel tempo "volslank". Ze vrat in die tijd nog regelmatig uit vuilniszakken en voelde zich bovendien vrij om via ons poezenloket de voerbakjes van onze haarfabrieken te komen ledigen. Nu ze bij ons woont, doet ze hetzelfde bij Charli thuis. Jong geleerd, dus krijg die slechte gewoontes er maar weer eens uit!


 Een ontmoeting tussen BW (achter) en Iwan bij de zandbak op het Zooiplein. Ze besloten na dit neus-neuscontact dat ze elkaar niet mochten. Gelukkig volgde er geen agressie maar gingen ze weer snel uit elkaar. Dat kwam waarschijnlijk ook omdat BW maar één doel had, en dat was snel een dame vinden voor het doorgeven van zijn genen, zeg maar...
 Japekop lijkt hier wat chagrijnig te kijken, maar dat was natuurlijk niet het geval. Hij wachtte uiteraard gewoon weer eens op een proeverijtje en was hooguit wat ongeduldig, de schat.
 Luna, midden in de nacht op stap. Zij zwierf wel vaker rond want had last van Katzheimer en raakte dan wat in de war, wist de weg naar huis niet meer terug te vinden. Diverse keren hebben wij destijds haar mens moeten waarschuwen als ze weer eens bij ons in de straat wanhopig zat te kermen. Hij kwam Luna dan natuurlijk direct ophalen en droeg haar naar huis. Ach gossie.
 Bel de Franskat, nu een keer voor zijn eigen huis zittend in plaats van op treitertocht. Onschuldige blik, maar ondertussen!
 Weer Bel, maar dan op onze buitentafel, wachtend op een geschikt moment om zijn slag te slaan. Menig haarfabriekje, jong of oud, dat maakte voor hem niks uit, werd door zijn klauwen getroffen. Als Bel bij de redactie rondliep, waagden onze reporters zich niet buiten, en al ze al buiten waren, bleven ze een eind uit zijn buurt.

 Toen Cera eenmaal in de gaten had dat er een Boezelmansje tegenover haar was komen te wonen, werd zij op slag verliefd op hem. Zij wierp zich op als Boez' oppas en drong zó langzaam maar zeker de redactie binnen. Slimme meid.
 Alweer geen idee wat de Boez hier aan het doen was, maar hij was ongetwijfeld weer eens lui en dus aan het rondhangen. Lekker bekkie, dat wel.
 Van deze foto weten wij nog precies wat Boez aan het doen was, namelijk het mollen van een fraaie bos bloemen. Dat doet hij nog steeds graag, al is het tegenwoordig alleen maar om van het water in de vaas te kunnen lebberen.
Bolle Wangen (Pincho dus, voor de goede orde) die met veel belangstelling naar mevrouw K. en haar camera kijkt. BW bleef nooit lang bij de redactie rondhangen, meestal was het snel de vuilnisbak markeren en dan weer door, op zoek naar lekkere wijven.

Het lijkt hier alsof Oscar naar beneden zal glijden, maar in werkelijkheid kwam dat maar zelden voor. Meestal ging hij lopend (schuifelend) de glijbaan af want dat vinden haarfabrieken namelijk veel prettiger om te doen. Wij begrijpen dat best, maar hebben altijd nog een stille hoop dat er alsnog gegleden gaat worden. Ja, tegen beter weten in, inderdaad!


Wordt vervolgd.

9 opmerkingen:

Jacobus zei

Fantastisch die revival van den ouden doosch van mevrouw K.

Ina Rus zei

Bel heette toch eigenlijk Belle, totdat werd ontdekt dat zij een hij was?

Inge zei

Ach wat was Boezje toen nog schattig! ;)

Jacobiene zei

Ik vind zeg maar persoonlijk, Belle eigenlijk, ook voor een kater veel mooier staan.
Je hebt tenslotte ook Anne (Vondeling), Tinie (Kox, SP, PS Limbabwe), Wil, Renee, enz. voor mensenmannamen en wijfjessamen samen zeg maar. Dus het kan absoluut wel toch.

Mevrouw Katblad zei

De moeder van Bel de Franskat heette Poubelle, omdat zij en haar gezin hun ontbijt en diner (en tussendoortjes) uit de vuilnisbak haalden. Zij kreeg twee kittens, Pou en Belle dus. Men dacht aan jongetje en meisje, maar toen Belle een jongetje bleek te wezen, moest het Bel worden. Dit in verband met le en la, u weet dat misschien ook nog wel van de franse les. Zo zit het dus.

Sjaak zei


**********************************
Godzijdank voor de uitleg Mevrouw K.
**********************************
Wij kunnen nu rustig, oogjes toe slapen.
**********************************

Joes zei

Heel goed dat u die oude foto uit uw oude doos tovert en plaats, mevrouw K.
Die van die Bel de Franskatpoes met die gele mininarcisjes er naast.
Ik heb ze overgehouden van een kerstkadostukje uit 2012.
U herinnert mij eraan dat ze weer opgepot motten worden.
Daarvoor dank.

Katja zei

Prul lijkt me eigenlijk ook wel echt een mooie naam voor een mannetjes haarfabriek.

katja zei

@Jacobiene: wees maar blij dat ze er geen Beau van hebben gemaakt!