Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 9 december 2014

Uit de oude doos, 3.

Bel de Franskat was hier eens de SvdB (Schrik van de Buurt). Ook weer zo'n haarfabriek die in huis en voor zijn mensen als een lammetje was, poeslief zeg maar, maar buiten op straat een pestkop en treiteraar. Zelfs als hij een tijdje met zijn neus in de Nepeta had gehangen, bleef hij vreselijk vervelend doen tegen zijn soortgenoten.
Blazen en gillen kon hij als de beste. Zo, wat een keel kon dit ventje opzetten! Bel had een dringende behoefte aan een groot territorium, en dat kreeg hij tenslotte; hij verhuisde met zijn familie naar een wintersportgebied in Frankrijk en kwam terecht in een dorp waar weinig andere haarfabrieken woonden. Later vernamen wij dat er wel heel veel muizen zaten, dus Bel hoefde zich daar niet te vervelen.Het lijkt alsof Harry (Harremans) net de was heeft opgehangen en nu een oogje in het zeil houdt, maar in werkelijkheid was hij zojuist pas gearriveerd en zou hij even later proberen een hut te bouwen met gebruikmaking van de laagst hangende lap. We hebben maar niet afgewacht hoe dat afliep, maar hagelwit zal het laken vast en zeker niet zijn gebleven.

Luna lag altijd graag op de daken van wielhuizen en werd daar dan liever niet gestoord.
Ach, hoe zou het met haar gaan? Na de dood van haar mens moest ze verhuizen naar een huis met nog meer huisdieren, maar we hebben nog wel vernomen dat zij al snel de leiding had genomen en het blafbeest uit veiligheidsoverwegingen uit haar buurt bleef. We hadden ook niet anders verwacht van Luna, gezien haar pittige, dominante karakter.
Iwan, lekker rollend in zijn eigen straat.
Hier had hij al zijn tandjes nog; later zou zijn bekkie steeds smaller worden. Nu heeft hij nog maar één hoektand, die ook nog eens regelmatig over zijn onderlip hangt. Ja, dat is inderdaad een zeer koddig gezicht!


Panda op het keukendakje van de Borderliner (blafbeest). Een geliefde plek om niet alleen de hele Hoftuin in de gaten te kunnen houden, maar daarbij ook nog de Poort naar Iwans' straat toe en de daken van de achterliggende huizen, waar Iwan met zijn familie woont. Ja, want Panda is lid van de partij Hof is Vol en het is daarom zijn taak om de Hoftuin vrij te houden van illegalen en vreemdelingen. Een zware taak die hij met veel plezier uitoefent, samen met zijn broer Harry.

Nogmaals Panda (achter), met op de voorgrond de Boez. Panda aarzelt met het "uitzetten" van onze reporter omdat die heel onschuldig en zich van geen kwaad bewust lekker op het pad ligt te rollen. Wij kunnen ons overigens niet herinneren dat één van de jongens van Hof is Vol het ooit voor elkaar heeft gekregen om de Boez met geweld uit de Hoftuin te jagen. Erg merkwaardig, want verder is er helemaal geen enkele andere haarfabriek veilig voor de klauwen van de jongens van Hof is Vol.
Hoewel? Japekop mocht ook vrij rondlopen in de tuin! Maar hij was dan ook natuurlijk een echte, gediplomeerde Verkenner A!
De eerste SvdB (Schrik van de Buurt) was de onlangs overleden Storm. Mevrouw K. mocht Storm wel eens (buiten) zijn diner serveren, en op een keer kon Oscar (toen nog niet in dienst van het Katblad) zich niet beheersen en durfde het zomaar aan om in het etensbakje van de SvdB te duiken.
Maar helemaal zonder angst ging dat niet, dat kunt u duidelijk aan de oortjes van de Os zien.


Ach ja, die kleine Mini. Zij woonde lange tijd in de Parallelstraat en stond menig keer oog in oog met Bel de Franskat, die bijna haar buurjongen was. Mini was een brutaaltje en kwam vaak in de Katbladstraat een kijkje nemen bij de redactie. Zij verstopte zich dan graag onder een bankje, zoals hier het geval was.

Wordt vervolgd!

1 opmerking:

Ina Rus zei

Wat leuk, al die oude foto's die herinneringen oproepen. Zo heeft uw zere knie toch nog een voordeeltje, zoals elk nadeel dat heeft. Maar ik had toch liever dat u weer mobiel en zonder pijn was, mevrouw K.