Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 4 december 2014

Pech voor mevrouw K.

Mevrouw K. heeft vette pech, dus wij ook.
De orthopeed heeft namelijk ontdekt dat in haar ene knie geen kraakbeen meer tussen de gewrichten zit, en bij de andere knie niet meer van dat soortgelijke spul achter de knieschijf, en verder is het daar ook maar behelpen, qua kraakbeen dus. Geen wonder dat haar benen aanliepen (zeg maar) en dat ze zoveel last had. Bovendien heeft ze een keer in het verleden een knieband gescheurd en is daar gewoon mee door blijven lopen, het stomme mens.
Nou zitten wij wel mooi met de gebakken peren, want sinds ze dit weet, verzet ze helemaal geen stap meer omdat ze bang is dat de boel nog verder slijt. En ze is aan de drugs, zegt ze, maar dan wel voorgeschreven door de dokter.
In januari mag ze terug komen bij die dokter, en dan gaan ze overleggen over tenminste 1 nieuwe knie. Wat dat precies inhoudt weten we nog niet, maar ze (mevrouw K.) is een beetje down omdat ze nu denkt dat het grote verval is begonnen. Wij denken dat dat best verder wel meevalt want ze heeft nog maar 1 kroon in haar mond en verder al haar tanden en kiezen nog. Maar ja, je weet hoe dat gaat als iemand zich zoiets in zijn hoofd haalt terwijl het nog winter moet worden.
En bovendien kan ze best gewoon een autoped kopen om een rondje te kunnen blijven maken met de katten, of een driewieler of iets dergelijks. Normaal is ze niet voor één gat te vangen, die K., maar op dit moment zit ze alleen maar te klagen.
Natuurlijk hopen wij dat dit snel weer overgaat. Wij hebben wat overheerlijke flesjes wijn voor haar gehaald en zullen morgen saucijzenbroodjes serveren met een beetje bisschopswijn. De Boez heeft zich opgeofferd en zorgt voor de slechtste knie door die aan het begin van de nacht lekker warm te houden, en Oscar ligt vlak naast hem voor de gezelligheid. Cera, die zelf een tijdje last heeft gehad van een voorpoot, denkt nog steeds dat het allemaal aanstellerij van K. is en houdt zich afzijdig, behalve uiteraard als er aaien te halen zijn.
Mevrouw K. houdt zich momenteel vooral bezig met het bekijken van oude foto's wegens nostalgie, en daar moeten wij het bij het Katblad voorlopig even mee doen.
Als u wilt kunt u met ons meekijken.

De Hoofdredacteur.

Tokkie Troy voor het raam

KerstBoez

Mooie, wijze Japekoppie

14 opmerkingen:

Ina Rus zei

Japekop wordt node gemist met zijn wijsheid, hij zou mevrouw K. wel kunnen oppeppen. Veel sterkte, mevrouw K., en doe inderdaad maar rustig aan met die knietjes.

Anoniem zei

Sterkte mevrouw K, hopelijk valt het allemaal mee

Anoniem zei

veel beterschap mevr. K.
Groeten uit veenendaal.

katja zei

Ik wil toch even mijn medeleven betuigen: sterkte gewenst, mevrouw K.!
En wat een prachtige foto van Japekoppie is dat!
Ach Japekop...en mevrouw Troy...

Wilma zei

Heel veel sterkte mevrouw K. Onze bloemenman hier in de straat is heel erg blij met zijn twee nieuwe knieën. Hij heeft in jaren niet meer zo goed kunnen lopen. Dus als het goed is ga je er alleen maar op vooruit. Hou je taai en een dikke knuf voor iedereen, ook voor jou.

Piet zei

Dat is vervelend voor mw. K. Beterschap mw.K.

Greet zei

Ach mevrouw K. Ik hoop voor u dat de orthopeed snel actie zal kunnen ondernemen om u weer mobiel te maken. Sterkte!

Michael zei


Dat is meestal zo, dat het verval toeslaat met het wegtikken der jaren. Dat de tijd die je nog te gaan hebt, zeg maar korter is dan
de tijd die je achter je hebt gelaten. Dat verklaart ook het nostalgische terugkijken van oude foto's. Dat je als het ware die herinneringen wilt verankeren en zodoende kan meenemen op je tocht naar boven.

Inge zei

Wat een prachtige foto, die laatste.
Dat lieve mooie dier wordt nog steeds erg gemist. Zeker wanneer wij wat eten en de Boez trekt zijn mooie neusje ervoor op. Japekoppie zou dat zeker nooit gedaan hebben!

CISCA zei

N ou zeg, Dat is me ook wat. En dan een nieuwe glimmende knie!!Ik heb al weer 10 jaar voortijdig een kunstheup . Een mens moet wat . Voor de mens is het wennen en aanpassen. DE poes ,in dit geval Bram, vond het geweldig, Strompelde mee met de krukken en reed later mee op rollator. Nu rijden andere poezen zo mee.Dus mevr.K, laat het hoofd ff een poos hangen, Dat hoort erbij. .En kijk daarna uit naar een toekomst waar katten zich eerder aanpassen dan de mens.Voor nu een aai over je bolletje en een dikke knuffel.

Jolanda zei

Beter een versleten knie in de hand, dan tien versleten liefdes in de lucht.

Truus zei

Dat valt niet mee. Gelukkig kunnen ze zoveel met kunstheupen en knieen.
Maar wat bezigheden in huis verzinnen, lezen, legpuzzelen, \TV kijken, allemaal in gezelschap van uw drietal. Sterkte

Anoniem zei

Ach mevr. K. Wat jammer voor U dat er een beetje slijtage aan de knieën Is, maar wel fijn dat de orthopeed nog iets voor U kan doen. ik begrijp dat u dat even moet verwerken maar heus een nieuwe knie kan heel goed zijn . Ik hoop dat de drugs de pijn een beetje dempen en ik wens u veel sterkte en heel veel beterschap.
Tineke

Annemieke zei

Vervelend Mw. K! Het wordt eerst even slechter, maar daarna wordt het natuurlijk beter met de nieuwe knie. En inderdaad een prachtige foto van Japekop. Ik mis hem ook nog steeds. Niets ten nadele van al het andere kattenspul, maar japekop was speciaal - zijn filosofische inslag en zijn blogs...misschien kunt u die nog eens naslaan.