Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 december 2014

Veranderende eetgewoonten

Cera en de Boez nuttigen hun diner af en toe op de trap. Niet omdat mevrouw K. dat zo graag wil, maar omdat ze daar zelf op staan.
Hoe dat zo komt?
Wel, Oscar heeft weer eens enorme schrok/vreetaanvallen. Dat houdt in dat hij in drie happen zijn bakje mousse leeg heeft, vervolgens al nahikkend en boerend naar Cera toegaat en haar bij haar bakje wegduwt terwijl zij nog niet eens halverwege was.
Als hij dat leeg heeft, gaat hij door naar de Boez, die een zeer langzame eter is en dus nog lang niet de helft van zijn portie heeft weggewerkt. Resultaat: een gefrustreerde Cera en Boez, en een volgevroten Oscar.
De B. at al vaker op de trap, C. heeft nu zijn voorbeeld gevolgd.
Bijkomend gemak voor die twee: dichterbij de comfortabele bedden, dus minder ver lopen, zowel heen als terug.
Inderdaad: gekker moet het niet worden! Maar dat kan het wel worden als Oscar doorheeft waar die andere twee voerbakjes neergezet worden...


1 opmerking:

Ina Rus zei

Als Oscar het door krijgt doet u toch gewoon de schuifdeur dicht, mevrouw K., of kan de Os die deur zelf openen?