Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 december 2014

Uit de oude doos, 4.

Cera en Oscar een het klooien op de glijbaan op het Zooiplein, allebei nog een stuk slanker dan nu!
Japekoppie, klaar voor een herfstverkenningswandeling in de buurt. Altijd even serieus en plichtsgetrouw!
Japekop werd bij ons thuis geboren en heeft nooit ergens anders geslapen dan in zijn eigen huis. Zijn moeder was het daar niet mee eens; zij zag hem liever vertrekken om elders een nieuw leven op te bouwen. Dat heeft Japekoppie nooit begrepen, hij was een voorbeeldige zoon en toch sloeg zijn moeder hem. Ach en wee... Maar de proeverijtjes die mevrouw K. voor hem organiseerde, maakten een hoop goed voor onze grote kanjer. Heel veel mensen hebben onze Japerd mogen meemaken aan de tafel binnen of aan de buitentafel, en hebben hem daar lekkere fliebertjes mogen geven; je kon daar gewoon niet onderuit, heh? Nee...

Os woonde toen nog bij Lima en moest hun huis verdedigen tegen SvdB Storm.

Oscar in de Kruidentuin. Daar zat hij toen al vaak, en nu nog steeds!
Het is trouwens heel opvallend dat Oscar nu veel minder vaak naar zijn oude huis loopt, alsof hij weet dat Lima daar niet meer woont.

Merkwaardig wat de effectknop hier met de lucht heeft gedaan! Maar daardoor is het wel een zeer bijzondere foto geworden van Cera op de pergola!

Os en Cera op het Zooiplein.
Kiekeboe?


Tokkie Troy tijdens een wandelingetje over de achterdaken. Ze was, totdat ze last kreeg van haar Katzheimer, toch maar een ondernemende dame!

Nog een Troy, maar dan een ventje. Hij woonde ook in de Katbladstraat en had een huisgenote, Fleur geheten. Deze twee haarfabrieken kwamen nooit buiten. Vooral Troy raakte zeer gefrustreerd door de treiterige bezoekjes (aan het raam) van Storm, en reageerde zich dan af op Fleur door haar flink in elkaar te slaan. Wat een drama was dat! Hun mens besloot tenslotte het raam aan de straat dicht te timmeren om weer rust in de tent te krijgen, maar dat hielp niet echt veel.
Er werd nog geprobeerd de poezen uit elkaar te plaatsen, maar hoe dat precies is afgelopen weten we niet want de familie verhuisde tenslotte. Wel hebben we vernomen dat Fleur ondertussen is overleden. Hoe het verder met deze Troy is vergaan, weten we niet.

Wordt vervolgd!

1 opmerking:

Ina Rus zei

Het blijft leuk, al die oude foto's van vroegere tijden. En we missen Japekop nog steeds, hij was altijd mijn favoriet.