Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 12 december 2014

Uit de oude doos, 6.

Haarfabrieken kunnen rare bekken trekken als ze op een grasspriet zitten te kauwen. Dit is Panda (van Hof is Vol inderdaad) die tussen de tuinslang door behoorlijk zijn best moet doen voor een hapje sappig gras.
Meestal zorgen we ervoor dat we beide fraaie ogen van de Boez in beeld hebben, maar deze keer lukte dat niet. Eigenlijk best wel grappig zo... Het groen (rechts) is citroenmelisse.De Boez op onze eigen bank. Aan de hoeveelheid blaadjes onder de tafel te zien, moet het wel haast herfst wezen, heh?
Ja, Boez kijkt hier een beetje appelig, maar hij kleurt leuk bij de rest van het plaatje.
Ach, nog een stuk slanker en jonger, onze Boezelmans. En waarschijnlijk ook nog een stuk liever ook...
Hoewel, hier is hij minder lief. De planten op de foto zijn ondertussen al vervangen door andere. Er dondert namelijk nog wel eens wat van dat muurtje af. Nee, geen idee hoe dat nu kan gebeuren.
Cera staat hier echt te po(e)seren als een ballerina. Wat een lenigheid en gratie! Ze is ondertussen wel wat strammer geworden, maar nog steeds een prima model.
Iwan had toen nog een penning aan zijn bandje, maar hij verloor die bandjes om de haverklap. Niet gewoon in huis of op zijn balkon, maar bij voorkeur ergens op het dak. Lekker handig inderdaad!
Geen idee wat Iwan hier aan het doen is, maar hij is blijkbaar vergeten (of heeft niet gezien) dat de roos best veel scherpe doorntjes heeft.
Of het kan hem niet schelen, dat kan natuurlijk ook.
Dit is Kaija, en zij luistert of de Nepeta al aan het groeien is. Of ze slaapt haar roes uit, dat is ook mogelijk. In elk geval is ze dicht bij huis, dus kan het geen kwaad.
Panda op een bankje in de Hoftuin, met zijn poten achter het hout maaiend omdat achter het bankje een andere haarfabriek zit. Maar dat kunnen we op deze foto niet goed zien.

Panda als Poortwachter. Af en toe had hij namelijk dienst in de Katbladstraat, wat natuurlijk betekende dat hij vreemdelingen en illegalen buiten de Hoftuin moest houden. Wel, daar was hij erg goed in en wij vragen ons daarom af waarom hij tegenwoordig hier niet meer zo vaak de wacht houdt.
Siep van de Kruidentuin is er niet meer; veel te jong plotseling gestorven. Wij hebben niet zo gek veel foto's van Siep, want zij zat liever binnen in huis. Siep was namelijk een beetje bang voor andere haarfabrieken, vandaar dus.
Ach, onze oude dame (mevrouw Troy) in de Kruidentuin onder een bankje. Zij kwam daar graag omdat zij het gras dat er groeide erg smakelijk vond.
Nogmaals mevrouw Troy, maar dan op onze buitentafel, waar zij geniet van een takje Nepeta. Ja, daar lustte zij wel pap van, en als zij zelf niet in staat was naar de Kruidentuin te gaan om daar aan het kruid te snuiven, haalde mevrouw K. een takje voor haar.

Wordt vervolgd!

1 opmerking:

Ina Rus zei

Ja, die penningen van Iwan. Hij verloor ze inderdaad telkens. Omdat er een telefoonnummer op stond werden wij een keer gebeld door iemand, die zo'n penning op zijn dak had gevonden. Hij kwam hem wel even langs brengen, zei hij grinnikend. Dat gegrinnik begrepen wij toen hij niet 1 maar 3! penningen bij ons kwam brengen. Iwan had op zijn dak kennelijk een plekje waar hij rustig kon gaan zitten om aan het afdoen van zijn halsbandje te werken.