Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 1 april 2015

De knie van mevrouw K.

Wat dit is? Nee, het heeft niks met onze haarfabrieken te maken maar dus wel met mevrouw K. Zij was namelijk vandaag naar het ziekenhuis voor controle van haar knie.
Die kunstknie is het witte gedeelte op de foto. Het plaatje toont het zijaanzicht. Als u verdere uitlegt behoeft, moet u maar gaan zoeken op internet, maar zo ziet een kunstknie er dus uit en daar moet K. het mee doen en u ook.
Daarbij kunnen wij nog melden dat het kunstgedeelte nog steeds goed op zijn plaats zit, en dat is weer mooi meegenomen.
Behalve dat deze foto werd gemaakt, ging K. ook nog voor een echo om te laten controleren of ze niet toevallig last had van trombose, maar dat bleek niet het geval. De knie blijft daarentegen wel behoorlijk dik en dat is lastig bij het buigen ervan.
Nu kan dat komen doordat mevrouw K. niet vaak genoeg met haar been omhoog gaat zitten terwijl zij misschien ook te veel onderneemt met die knie, zeg maar. Het is tenslotte nog maar 6 weken geleden dat dit kunststukje werd geplaatst, en het herstel van spieren, banden en meer van die zaken heeft nu eenmaal heel veel tijd nodig. Dat schijnt niet zo goed tot de botte hersenen van K. door te dringen; zij wil te veel te snel. Dat kreeg zij tenminste te horen van de orthopeed. Terwijl andere mensen die rond dezelfde tijd zijn geopereerd nog de wachtkamer binnen kwamen met krukken of rollator, liep mevrouw K. zonder hulpmiddelen door het ziekenhuis. Wij denken dat zij gewoon stoer wil doen en zij niet goed beseft dat dat nergens voor nodig is. De orthopeed vindt nu dat K. het rustiger aan moet gaan doen. Mevrouw K. heeft dat voorstel in overweging genomen.
En als zij braaf is, hoeft zij pas over een half jaar weer terug te komen bij de orthopeed. Tenzij die andere knie het voor die tijd begeeft, maar daar willen wij liever niet aan denken.

5 opmerkingen:

Inge zei

Potvrerdrie K!

Wim zei

Nakende foto !

Wilma zei

Ziet er goed uit!
En als ik u was dan zou ik toch maar even goed naar ome dokter luisteren. Maar ja, ik ben u niet ...

Ma Tok zei

Wat ziet dat er mooi uit! Je zou er BIJNA jaloers op worden.

Mieke zei

Zit er garantie op ?