Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 april 2015

Zul je net zien...

Wams:
Gisteren had ze hier die Nepeta nog staan, ik weet het zeker. Nu staan er dus rare bloemetjes waar ik niks aan heb. Ik heb er goed aan gesnoven, maar voel niks, helemaal niks. Ik word niet eens licht in mijn hoofd, ik zie nog steeds geen kleurig vuurwerk en hoor zelfs nog steeds geen muziek in mijn oren. Ik ruik wel wat, maar niet de geur die ik wil ruiken. Ik voel me derhalve zwaar bedonderd. Die de B. zal er wel achter zitten, want hij heeft duidelijk de pest aan mij, dat merk ik aan alles.
Ten eerste wil hij nooit met me spelen, ten tweede slaat hij me als ik toevallig een keertje per vergissing zijn huis ben binnengelopen. En die drie brokjes die ik af en toe van hem leen, zetten ook toch geen zoden aan de dijk, zou je toch zo denken. Nee, het zal waarschijnlijk zijn diepgewortelde haat voor mij zijn. Omdat hij jaloers op mij is. Ja, dat weet ik ook zeker.

Maar dat doet me helemaal niks, het zal mij worst wezen hoe hij over mij denkt. Ik vind het alleen geen stijl dat hij ervoor gezorgd heeft dat die mevrouw K. de Nepeta heeft verzet naar een plaats waar ik het niet meer kan vinden. Gisteren stonden hier dus nog twee potten met mijn lievelingskruid, nu staat die bak bloemen hier. En dat ruikt nergens naar, het doet helemaal niks met me, ik word zelfs niet een klein beetje high van deze shit. Nou is het poezenloket ook al dicht zodat ik geen klacht kan indienen, en je zult dus zien dat ik morgen ben vergeten dat ik dat wilde doen, die klacht indienen. Dat ik überhaupt zelfs ben vergeten dat die Nepeta is verzet, en dan moet ik weer helemaal opnieuw beginnen met zoeken en het concluderen dat de B. dat heeft geregeld om mij te pesten. Zul je zien dat, tegen de tijd dat ik eruit ben, dat stomme loket alweer dicht is. Tenzij ik morgenochtend vroeg ga en ruim de gelegenheid heb om alles weer van voor naar achter te beredeneren en de conclusies op een rijtje te zetten. Maar je zult natuurlijk ook nog eens zien dat ik ook dát morgenochtend allemaal niet meer weet, en dat ik eerst andere dingen ga doen, zoals brokjes jatten bijvoorbeeld. Nee, het leven is niet echt gemakkelijk als je teveel over dat soort dingen nadenkt. Moet ik dan ook maar niet meer doen. Al teveel nadenken past sowieso niet zo goed bij mij. En daarmee heb ik voor dit moment wel zo'n beetje alles gezegd, denk ik. Of zal ik voor de zekerheid nog heel even verder zoeken? Want je weet maar nooit, heh? Daarom ja.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Van welk mens is dat kat's zijn viool van een Wamy eigenlijk ?

Ma Tok zei

Wat gemeen van de Boez en mevrouw K.
Arme Wamy, je bent echt zielig, hoor.