Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 april 2015

Jat- en tuinwerk

Nu mevrouw K. zoveel tijd in de kruidentuin doorbrengt, worden er even geen verkenningsrondjes meer gelopen. Nee, onze verkenners Cera en Oscar moeten natuurlijk in de buurt blijven van K. en haar helpen waar zij kunnen. Of alleen maar voor de nodige gezelschap, wat ook belangrijk is. De Boez komt ook af en toe wel kijken in de tuin, maar zijn hoofdtaak is het bewaken van de redactie. Is dat nodig? Ja, dat is hard nodig.
Op één dag zagen wij tot drie toe hoe de Boez de Wams uit ons huis zette. Dit ging met veel lawaai (klapperend luikje) gepaard. Op de foto hierboven ziet u helemaal rechts de Boez, die dus net de Wams naar buiten heeft geslagen. Cera en Oscar kwamen net aanlopen en zien hoe de Wams tussen de plantenpotten (onder de tafel) is gevlucht.

Even later waren we weer terug in de tuin, behalve de Boez dan want die bleef thuis om de reden die wij net beschreven.
Ondertussen was Kaija naar buiten gekomen en zat voor haar deur te kijken naar wat er allemaal in haar tuin gebeurde. Ook wilde zij er zeker van zijn dat haar Nepeta niet werd uitgegraven.
Wij konden haar geruststellen.

De Boez zat voor nop onze voordeur te bewaken (en daarmee zijn voerbakje), want Wamy had dat bakje al leeggegeten en lag nu lekker uit te buiken. Tevens was het Wamy's tijd voor een kattenwasje, dat wil zeggen dat zijn voorpoten een beurt kregen.

Wat Oscar daar precies deed weten wij niet, maar het was ongetwijfeld erg nuttig werk.


Cera had ook een onduidelijke klus op zich genomen, eveneens erg nuttig werk (waarschijnlijk).
Wij kunnen natuurlijk onze haarfabrieken niet constant op hun nek zitten en vragen wat zij nu precies uitspoken, want dan komt er verder niks meer van die tuin terecht.
En na al het harde werk moet er natuurlijk ook ruimte zijn (qua tijd) voor een dutje, om zodoende weer nieuwe energie op te kunnen doen.
Maar dan liever niet op een plek waar nieuwe plantjes werden gezet, en dat had de Os goed begrepen.


En nadat de Wams zich zorgvuldig had gewassen, ging hij daarvan uitrusten op de rand van een zogenaamde zandbak. Het spreekt vanzelf dat hij later ook nodig in het zand moest rollen om de wasbeurt weer ongedaan te maken.
Oscar kwam helaas op hetzelfde idee, en we zijn straks heel blij wanneer de straat hier binnenkort weer dicht is getimmerd, maar dan moet er eerst nog een ondergrondse container worden geplaatst.

4 opmerkingen:

Ma Tok zei

Iwan komt tegenwoordig ook telkens binnen met een zanderige vacht. Maar dat is mijn eigen schuld, hij heeft dan op het balkon liggen rollen en dat balkon moet hoognodig geveegd worden.

Anoniem zei

Toen ik afgelopen zaterdag d.d. 18 april anno 2015, te 12.33 ure bij de LKB redactie aanbelde, vloog er met ene enorme klap van het redactieloketdeurtje zeg maar, een muisgrijs-witte haarfabriek naar buiten.
Was een inbrekert of een proletarische wildeter; later is hij gedetermineerd als Wamy.
Van welk mens is die kleine klaplopert dan ?

Bezem zei

Is dat vacht zand op het balkon dan niet afkomstig van die woestijnwinden van de laatste tijd, Mens Ma Tok ?
Uit Libië eigenlijk. A la Mistral, maar dan anders zeg maar.
Verzaak uw veeg taken niet.

katja zei

Dus bij Oscar twijelt u niet dat zijn onduidelijke bezigheden nuttig zijn en bij Cera wel??? Nou ja, Cera heeft zich ook wat verdekt opgesteld, dus dat is natuurlijk wel een beetje verdacht...