Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 19 april 2015

Liefdevol markeren

U snapt vast wel dat mevrouw K. het even heel druk heeft met tuinwerkzaamheden. Het is namelijk niet niks om zoveel stukken grond opnieuw te moeten beplanten. Gelukkig wordt K. terzijde gestaan door een flink aantal andere vrijwilligers.

Ook Oscar doet zijn best om mee te helpen.
U ziet hem hier de struik controleren die pas geleden nog in een grote kuip bij de redactiebuitentafel stond. Het was eigenlijk zijn struik, want hij vond altijd net genoeg ruimte in de pot om er zijn openluchtdutjes in te doen.



Omdat het dus Os' struik is, moet hij deze elke dag even inspecteren en markeren, dat spreekt voor zich. Hij doet dat heel liefdevol, zoals u kunt zien op de foto hierboven.
De kuip zal trouwens weer gevuld worden met nieuw groen, opdat het niet opeens helemaal kaal wordt rond ons buitentafel... Dat kunnen we onze haarfabrieken echt niet aandoen!

3 opmerkingen:

Lodewijk zei

Schitterend.
Die compassie en blafbeesttrouw van Oscar aan zijn lieveling 's tukje doe struik.

Ma Tok zei

Wat lief dat Oscar zijn eigen plant trouw blijft.

katja zei

Wat een toewijding aan z'n 'eigen' plant zeg!