Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 april 2015

Kleine Snor en huisgenoot

Wel, we gaan dus nog even verder met de Kleine Snor (zie een vorig bericht).
Dit is inderdaad haar achterzijde met staart, en dat is een flinke plumeaux, zeer geschikt om spinnenwebben in huis mee te verwijderen.
Overal waar zij langsliep, moest de Os even snuffelen. Hoewel, is dit de Os eigenlijk wel? Waar is die zwabberbuik van hem dan opeens gebleven? Ach, Oscar zit verderop, dus dat betekent dat dit de huisgenoot van KS is! Ook al een flinke haarfabriek geworden! Was dit nou een hij of een zij? Dat moeten we nog even gaan navragen want K. weet het niet meer zo zeker... En zijn ook zoveel nieuwe katten in de Katbladstraat bijgekomen de laatste tijd!


Beetje boos opeens? Of alleen maar wat geïrriteerd?
Nee, de Os zou nooit zo'n gekke bek trekken, heh?


Het was maar goed dat de Boez ergens boven lag te slapen, want anders hadden we heibel gehad. Kleine Snor (Kleintje genoemd door zijn mensen), was namelijk het halletje van de redactie gaan verkennen, en de Boez zou dat nooit toegestaan hebben.
Voor de goede orde: de foto's van deze reportage werden door MaGiz genomen omdat mevrouw K. achter haar werktafel zat.


Oscar zat de buitenboel te bewaken en keek niet blij toen KS de redactie binnen ging.
Ziet u overigens het verschil in tekening met die andere rood-witte?
Binnenkort zullen wij plaatjes schieten van de flanken van de haarfabrieken, anders raken we in de war. Ja, dan maken we inderdaad een soort politie-archief, voor het geval dat, zeg maar.Kleine Snor ging verder op verkenning. Hier staat hij (of was het nou een zij?) bij het luikje van Charli te snuffelen. Of Charl dat in de gaten had, weten wij niet, maar we hopen van niet. Charli is namelijk nogal gevoelig op dat punt...De laatste foto van KS in deze serie, want hierna besloot mevrouw K. naar buiten te komen om zelf nog wat plaatjes te schieten. MaGiz had namelijk een takje gevonden om de haarfabrieken mee te dirigeren, en daardoor kon zij geen plaatjes meer schieten.
Wordt dus vervolgd door mevrouw K.!

4 opmerkingen:

Ma Tok zei

De huisgenoot van Kleine Snor heeft niet hetzelfde kleine snorretje van Oscar. Dit om het nog ingewikkelder te maken.

Pim zei

Ik zoek nog een nep Kleine Snor plumeaux voor het schoonhouden van de dubbele CV-radiator; ertussen dan. Van die stofnesten zeg maar. Althans mijn huishoudelijke hulp vroeg daarom, vandaar.

katja zei

Nou, mevrouw Katblad, in uw eigen archief staat dat de huisgenoot van Kleine Snor Mimi heet, en ik neem aan dat dat dan toch wel een meisje is... En nu weet u ook opeens niet meer of Kleine Snor een meisje of een jongen is. En eergisteren wist u nog te vertellen dat zij waarschijnlijk een dochter van Grote Snor is?

Annemieke zei

Wat lijkt die huisgenoot op Oscar! Politie archief foto's van voor, achter en zijkant zijn nodig!