Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 april 2015

Zaligmakend...

Cera:
Niet is lekkerder dan na gedane arbeid tijdens een gedegen wasbeurt de geuren van het Kattenkruid (Nepeta) op te snuiven.
De nog jonge blaadjes geuren in deze tijd van het jaar op hun best, en daar geniet je het meest van als de zon een beetje op je buik schijnt, waardoor het net lijkt of iemand een warme deken over je heen heeft gelegd, zonder dat je het gewicht daarvan voelt.
Uiteraard kom ik tevens in deze houding het beste uit de verf, als model van het Katblad zijnde dan, en dus snijdt het mes aan twee kanten, zeg maar. Mevrouw K. heeft dat gelukkig direct in de gaten en stuurt op dergelijke uitgelezen momenten direct de fotograaf op mij af, uiteraard om voor het Katblad een fraaie reportage te maken zodat u niets hoeft te missen van mijn gecombineerde Nepetasnuifzonnebadwasje.

Uiteraard lig ik op dergelijke momenten een beetje high te wezen, maar daar heeft verder niemand last van behalve ik, hoewel het eigenlijk helemaal geen last is om je zo zalig en vredig te voelen, integendeel dus.
Op zo'n moment mag ook iedereen naast me komen liggen, want gedeelde zaligheid is dubbele zaligheid, en bovendien stroomt mijn hart over van een allesoverheersende liefde, die pas weer overgaat als ik afstand heb genomen van deze overheerlijke Nepetablaadjes, iets wat ik nu nog niet ga doen omdat ik hier nog niet klaar ben.

En zelfs als mijn wasklusje erop zit, blijf ik nog graag een tijdje nagenieten, en snuif ik daartoe nog enkele malen die geluksgeur op. Nee, er is geen beter leven dan een goed leven, en ik geniet daar graag van, dankzij deze zaligmakende plant...
Mmmmmmmmmm.

5 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ja hoor, Cera, je bent mooi.

katja zei

Je ziet er wel heel zwoel uit hoor Cera, zo met dat pootje naast je kop.

Marjoke zei

Ha,ha,die Cera. Je bent inderdaad een knappe poes hoor. Je vacht lijkt zo wel van goud.

Jacq. zei

Ik wil ook met mijn buikie in de zon naast Cera!

Pim zei

Een schitterend fanatastisch gouden buikje, dat Cera meipie daar heeft.