Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 april 2015

Succes of niet?

Via mevrouw Inge kregen wij een prachtig bouwwerk, speciaal vervaardigd voor haarfabrieken en bestaande uit drie etages. Dit cadeau kregen wij wegens teleurstelling en afkeuring van het meubel elders.
En dit prachtige klimtoestel werd ook nog voor ons in elkaar gezet!
Tijdens de bouwactiviteiten waren onze harige schatjes niet aanwezig wegens andere, belangrijke bezigheden. En vervolgens duurde het ook nog een poosje voor ze eindelijk een kijkje kwamen nemen op de bovenverdieping.
Os was de eerste die voorzichtig het gevaarte kwam besnuffelen.

Daarna ging Cera hetzelfde doen.
Boez bleef liever op afstand omdat hij de stevigheid van het klimtoestel niet helemaal vertrouwde, maar hij was later wel de eerste (en laatste) die (midden in de nacht) vanaf de eerste etage van het toestel naar de straat zat te loeren. Wij hadden inderdaad voor de gelegenheid de gordijnen een stukje opengelaten...
Wij wachten nu vol spanning op verdere activiteiten van onze haarfabrieken rond en op het prachtige bouwwerk, maar hebben wel voor de zekerheid het gevaarte met wat touw vastgebonden aan de radiator, voor het geval één van onze reporters het in zijn/haar hoofd haalt om met een kilo of 5/6- plus helemaal in de top te willen klimmen.
Ja, want je weet maar nooit!

Wordt misschien vervolgd...

1 opmerking:

Ma Tok zei

Het is wel een mooie, hoor. Veel plezier ermee, Boez, Os en Cera.