Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 31 maart 2015

Pa en dochter?

Laatst was het opeens erg druk bij onze redactie. Links ziet u Charli, onze buurkat (en oudste zoon van wijlen mevrouw Troy), rechts ziet u Kleine Snor, die u eerder al op een filmpje mocht bewonderen.
Wie Kleine Snor is? Wel, dat is een geheimzinnig en daardoor ook zeer spannend verhaal.
Als u het wilt weten, moet u even doorlezen dus.

Wel, Kleine Snor is in de Katbladstraat komen wonen, en het verhaal gaat dat zij zomaar een dochter zou kunnen zijn van Grote Snor, de niet geholpen Kater die regelmatig in onze buurt op zoek is naar lekkere wijven voor U Weet Wel, toch? Nee, niet zo naïef nu, u weet best wat wij bedoelen.
Grote Snor woont ergens aan de overkant van de Gevaarlijke Weg, maar waar precies zijn we nog niet achter gekomen. In een andere buurt, niet zo ver van die van Grote Snor vandaan, woonde een gewillige haarfabriekdame die heel erg toe was aan een nestje (denken wij zo), want plots was zij zwanger en daarna volgde logischerwijs een bevalling. Eén van de poesjes kwam vervolgens als kitten terecht in de Katbladstraat. En tot onze grote verbazing lijkt dit poesje wel heel erg veel op Grote Snor, die u al eerder kon bewonderen in ons Katblad. U weet niet meer hoe hij eruit ziet?

Grote Snor (eerder Bromsnor genoemd)
Kleine Snor

Wel, de familietrekken zijn duidelijk, vindt u ook niet? Het kan niet anders dan dat de Kleine Snor een kitten is van de Grote! Tenminste, dat denken wij dus.
Natuurlijk moet er nog wel bewijs hiervoor komen, maar hoe wij dit moeten verkrijgen, daar zijn we nog niet helemaal uit...

3 opmerkingen:

katja zei

DNA-test? :-)
Ik heb wel een vraagje: u kent dus de moeder van Kleine Snor? Is zij ook langharig? Zo niet, dan heeft zij ws. een langharige vader of moeder, daar ik altijd begrepen heb dat het gen voor langharigheid recessief is, dus dat Kleine Snor dat gen van zowel vader als moeder geerfd moet hebben.

Ma Tok zei

Wat grappig! Ik dacht dat Kleine Snor een jongetje was, en nu blijkt zij een meisje te zijn. Weet u ook hoe zij door haar mensen wordt genoemd, mevrouw K.?

Frieke Dekkers uit Varsseveldt zei

Ook in de Achterhoek zijn wij blij dat u weer genezen terug bent hoor, Mevrouw K.
Het barst hier trouwens van de bruinrode eekhoorns.
Frieke Dekkers,
uit Varsseveldt