Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 maart 2015

Niet sappig genoeg?

Oscar had laatst ruzie met de sprieten van het Pampasgras. Tenminste, daar leek het op, maar in feite was het gewoon wat klooien en zooien wat hij deed.
Dit gras is zeer populair bij de haarfabrieken omdat ze, als ze ervan gevroten hebben, er zo heerlijk van over hun nek kunnen gaan.
Mevrouw K. is minder gelukkig met het Pampas omdat er na ruim 2 jaar nog geen één pluim in is verschenen.
Zij voelt zich genept door het tuincentrum en doet het gras alleen maar niet weg vanwege de braakbehoefte van haar reporters en de buurkatten (die dus ook graag over hun nek gaan tijdens hun lange, heftige haaruitvalperiodes).

Eindelijk had ie dan een spriet tussen zijn kiezen en poot, onze Os.
Maar na een paar kauwbewegingen was de lol er alweer af. We denken dat het gras niet sappig genoeg was, en dat is dan te wijten aan mevrouw K. die het al in het vorig najaar had moeten knippen, volgens de tuindershandleiding. Maar daar was ze te lui voor.


Os was net aan een andere spriet begonnen toen hij ergens verderop in de straat iets interessants zag gebeuren. Wij hebben helaas niet kunnen ontdekken wat, maar dat gebeurt wel meer dus daar zult u wel niet van opkijken.

2 opmerkingen:

Lodewijk zei

Wellicht dat de plek niet koosjer genoeg is dat da Pampa niet tot pluimzet komt. Negatieve aardstralen, verkeerde vibes weet je wel. Wie weet ?
Heeft u de plek wel eens laten pendelen mevrouw K. ?
Hoeft niet persé abc 123 aan het tuincentrum te liggen.

Ma Tok zei

Hier in de tuin wilde het pampasgras ook niet groeien, maar dat kwam omdat de kippen het zo lekker vonden dat er van de hele plant niets is overgebleven. Dat lag dus zeker niet aan het tuincentrum. De kippen gaan er overigens niet van over hun nek.