Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 maart 2015

Modelpoes in actie

Meisje Cera vond het weer eens tijd om te po(e)seren op onze Pergola, en mevrouw K. vond dat een uitstekend idee.

Op deze foto laat Cera zien hoe je vanaf de Pergola de vliegebeestjes in de bomen verderop uitstekend kunt bestuderen.

En hier overlegt zij met K. over een aantal andere poses, maar K. vond dat Cera gewoon haar gevoel moest volgen en dat het dan vanzelf wel in orde zou komen met de kiekjes.

Toen volgde een foto met flink wat tegenlicht, maar dat maakte niet uit want Cera heeft een mooi silhouet, vindt mevrouw K. tenminste.

En het lijnenspel van balken, modelpoes en boomtakken doet het ook altijd wel aardig, vonden zij beiden.
Een beetje zon (en dus wat meer kleur) op het snuitje van onze Meipie doet het ook meestal wel goed, maar daarvoor moest K. wel om de Pergola heen lopen. Zij deed dat zonder Rollator, wat eigenlijk nog niet mag van de Fysio. Maar K. is wel eens vaker eigenwijs.

Cera had deze foto liever niet geplaatst gezien omdat zij zichzelf op deze manier niet zo fraai gekleurd vindt. Maar K. houdt er nu eenmaal van om naderhand wat te experimenteren met de knopjes van de fotoshop, en wekt zo de indruk dat zij haar roze bril ophad.

Toen vond Cera het wel weer genoeg want zij had nog meer te doen, namelijk lekker gaan liggen zonnen in de Kruidentuin.
Zodra zij daartoe had besloten, kwam zij snel en behendig naar beneden, al is het niet de bedoeling dat zij daarvoor gebruik maakt van de wat dunnere latjes die eigenlijk bestemd zijn voor het steunen van de druivenranken en ter geleiding van de takken. Maar dat vond Cera minder interessant en daarom houdt ze daar ook geen rekening mee, tot lichte ergernis van K.

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ik vind de tegenlicht-foto's eigenlijk nog het mooiste. En mevrouw K., doet u wel voorzichtig zonder de rollator? Als u valt bent u verder van huis dan vóór uw operatie.

Annemieke zei

Mooi hoor!