Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 9 maart 2015

Halve ronde door Cera

Cera:
Dit was zondagochtend. Wij vonden het allemaal hoog tijd om weer eens een stukje met mevrouw K. te gaan lopen, en gelukkig vond ze dat zelf ook. Haar kniedokter had gezegd dat ze dat mocht en kon, en dat scheelde een stuk, want eerst durfde ze nog niet zo goed. Dat had ook te maken met de slechte bestrating van de Katbladbuurt, waar al meer mensen met Wagens (Rollators - red.) over hebben geklaagd.We liepen heel kalmpjes naar de Kruidentuin, en daar durfde mevrouw K. even te gaan zitten. Ik hield haar gezelschap, dat kunt u hier zien. Ja, bij de lavendel inderdaad.

Daarna liepen we om het centrum van de tuin heen, en controleerde ik de plantengroei langs de paaltjes. Wel, ik kan u vertellen dat er alweer veel uit de grond schiet en dat sommige planten helemaal niet verdwenen waren (zoals meestal in een winter) maar gewoon aan het doorgroeien geweest waren. Zogenaamd éénjarigen inderdaad.
Mevrouw K. zei dat haar handen jeukten (om in de tuin te gaan werken - red.) maar daar moet zij nog even een paar weekjes mee wachten. Ze mag voorlopig ook nog niet in het wielhuis rijden, dus tuinieren mag dan ook niet. Dat houdt in dat ons bezoek aan de dierenarts nog even een poosje wordt uitgesteld, en daar ben ik niet rouwig om. De jongens trouwens ook niet.
Over de jongens gesproken, Oscar was ook mee maar die vertelt later zijn eigen verhaal, de Boez had geen zin en was thuisgebleven. Zogenaamd moe, ja.

Deze foto kan ik me niet herinneren. Ik lijk haast te hebben maar weet niet meer hoe dat kwam. Bovendien sta ik hier erg vaag op dus ik snap niet dat je dit plaatje zo nodig wilt laten zien.
Redactie: Cera bleef achter, Os was al naar de Parallelstraat, K. liep achter hem aan, Cera in paniek (waar zijn ze nou toch gebleven?) en dus ietwat in de war, rennend over het pad. Nu weet u ongeveer hoe het zat.

En dit vind ik ook een rare foto.
Ja, in de verte zie je Oscar, want die liep steeds ver vooruit alsof hij haast had. Ik snap dat hij graag de Parallelstraat wilde gaan verkennen omdat hij daar al een tijdje niet was geweest, maar hij had ook wat rustiger aan kunnen doen omdat mevrouw K. niet zo snel kon lopen met haar Wagen.

Ik stond inderdaad wél geduldig te wachten op K., en zo komt het dat ik net in haar schaduw kwam te staan. Nee, dat vond ik niet erg want de zon zou de hele dag schijnen en het was best nog wel vroeg, dus had ik nog kansen zat om later op de dag nog ergens te gaan zitten zonnen.Nu gaat er iets fout met de lettertjes, mevrouw K.!
Bent u er zeker van dat u al uw pilletjes al heeft ingenomen? En heeft u uw prikje ook gezet? Toch wel op de juiste plek, heh? Misschien een goede gelegenheid dan om bovenstaande foto er even groot  op te zetten? Dan kunt u daarna misschien weer gewoon verder...

Ja, het is u gelukt maar nu heeft u de verkeerde foto genomen.
U maakt er een zooitje van.
Nee, deze foto is volstrekt oninteressant, dus gaat u maar gauw door met de volgende.
Redactie: Cera rent achter Oscar aan; die had een interessante fiets met tassen gevonden. Dat was het wel zo ongeveer.
Deze is wel weer grappig omdat de Os zomaar ergens naar binnen ging. Ja, de deur stond open en hij is daar zelfs een stukje de trap op gegaan.
Hier hebben inderdaad juffrouw Sokkevoet en Columbus gewoond, dus misschien was Os gewoon wel nieuwsgierig, maar je kan natuurlijk niet zomaar een vreemd huis binnen gaan als je niet weet wat voor soort mensen daar woont.
Erg riskant en onverstandig van hem ja, maar gelukkig kwam hij snel weer naar buiten toen K. hem had geroepen.Toen we bij de Steeg van Storm waren gekomen, ging Oscar door. Hij wilde helemaal naar het eind van de Parallelstraat en dan langs het Gevaarlijke Water weer terug, maar dat zag mevrouw K. nog niet zitten. En ik vond het ook niet zo nodig om helemaal daarheen te gaan want ik zag best dat K. een beetje moe was en liever naar huis ging.
We zijn daarna nog wel even naar het Zooiplein gegaan, maar daar kan ik verder weinig over vertellen.
Nee, ik had niks met die fietsrekken, het was toevallig dat ik daar stil stond. K. stond daar ook namelijk, en ze riep naar de Os dat hij mee moest, de Steeg in. In de Steeg stond het vol met fietsen en andere troep zodat K. beide handen nodig had om de Wagen te sturen en kon daarom geen foto's nemen. Dat was inderdaad erg jammer want ik heb daar nog leuk staan poseren, maar dat was dus helemaal voor niks.

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Leuke foto, die tweede, met Cera en haar schaduw. En wat fijn dat u weer een rondje kunt lopen en foto's maken voor het LKB. Is uw ziekteverlof nu alweer afgelopen? Is de hoofdredacteur nu helemaal gek geworden?

katja zei

Wat heerlijk voor jullie dat jullie je rondjes met mevrouw K. weer kunnen gaan lopen. En fijn dat dit moment net samenvalt met het prachtige lenteweer :-)

Fred Teefjes zei

"Naarmate men ouder wordt, wordt het moeilijker over de eigen schaduw heen te springen"