Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 maart 2015

Het gat in het geheugen van de Os...

Na de halve ronde (zie vorige twee berichten) ging K. nog even met Cera en Oscar naar het Zooiplein. Daar echter wisten de haarfabrieken niks anders te doen dan een beetje te klooien.
Er werd wat aan plantenpotten geroken en aan het hek gesnuffeld, maar veel meer dan dat gebeurde er niet.

Even nog dacht K. dat Cera de boom in zou gaan, maar dat deed ze niet. Waarschijnlijk zat Cera alleen maar een vliegebeestje te bestuderen maar wilde ze verder geen moeite doen het te vangen.

En toen gebeurde er iets wat de Os zich niet wenst te herinneren: hij vond het nodig om Cera te gaan pesten.
Mevrouw K. riep hem nog toe dat hij daar onmiddellijk mee moest stoppen, maar dat vertikte hij, Natuurlijk wist hij donders goed dat mevrouw K. gehandicapt is en dat zij Cera dus niet even snel te hulp kon komen schieten, en daar maakte hij misbruik van.
Gelukkig liep het met een paar sissers af, hoewel Cera vervolgens nog best wel een tijdje behoorlijk chagrijnig bleef en niet naar huis kwam toen het snoepiestijd was.

1 opmerking:

Ma Tok zei

Cera verdedigt zich aardig, aan de klauwtjes te zien. Heeft zij Oscar nog te pakken gekregen?