Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 maart 2015

Stuk voor stuk TUIG!

De laatste tijd komt boefje Wams weer wat vaker langs. Wij denken dat dat te maken heeft met de snelle groei van onze Nepetaplantjes. Wamy is namelijk een grootgebruiker en heeft een goede neus voor deze poezendrug.Helaas kan de Wams lekker zijn gang gaan omdat mevrouw K. nog niet in staat is geweest om haar potplanten te herschikken of andere tuinklusjes te verrichten. Gelukkig heeft het mens van Wamy aangekondigd haar binnenkort daarmee te komen helpen. Zo valt er misschien nog wat te redden van de verse Nepetablaadjes zodat wij straks deze plantjes ook nog in bloei kunnen zien staan, ondanks de vraat van het haarfabriekongedierte.


Op zijn speurtocht langs het Kattenkruid zet Wamy rustig overal zijn poten in. Hij wordt daarbij niet gehinderd door één van onze reporters, terwijl het wel degelijk hun taak is onze redactieplanten te bewaken en vernielingen te voorkomen; het staat nota bene met grote letters in hun arbeidscontract.
Misschien weer eens tijd voor een functioneringsgesprek? Inhouding van salaris wellicht? Snoepiesdoosje een poosje dichthouden?

K. tikte nog even op het raam om Oscar aan te sporen tot enige actie, maar hij deed net of hij het niet hoorde. En dat terwijl hij in staat is om het openen van een blikje Gourmet wel op te vangen, zelfs al zit hij op een buitentafel een stukje verderop. Ja, selectief gehoor heet dat, oftewel Oost-Indisch doof! En daarbij ook nog selectief lui inderdaad.
Pas als Wamy zijn Nepeta-tochtje heeft afgerond en alweer een eindje verderop rondscharrelt, komt de Boez om zogenaamd in te grijpen. Mosterd na de maaltijd en bieslook onder zijn rozijntje. En dan ook nog verbaasd en verontwaardigd kijken als mevrouw K. hem door het raam heen duidelijk maakt dat hij helemaal verkeerd bezig is!
Tuig is het! Stuk voor stuk Tuig!


Zo, mevrouw K. heeft haar hart weer even kunnen luchten...

2 opmerkingen:

Ma Tok zei

U hebt helemaal gelijk, mevrouw K.! Tuig is het! Dat heb ik gisteren aan den lijve ondervonden toen ons vijftal bij de dierenarts was voor hun APK.

katja zei

Wat een mooie kleuren op die foto van tuig Oscar met dat mos op de straatstenen!