Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 maart 2015

Belangrijke taken

Boez:
U moet niet denken dat ik de hele dag op bed lig want dat is dus niet zo. Ik glip tussendoor best wel vaak naar buiten, maar dat ziet mevrouw K. dan niet omdat ik supersnel ben.
En dan ga ik heus niet alleen de deur uit om te gaan lopen flierefluiten maar ook om serieus werk te doen voor het Katblad.
Zoals hier: ik doe een Poezenloketcontrole en kijk tegelijkertijd of de stoel van wijlen mevrouw T. Troy nog niet op instorten staat.
Dan probeer ik vast te stellen of het raam van het Poezenloket nog wel goed sluit opdat onze laptop niet gestolen wordt. Er is hier namelijk vlakbij ingebroken, en daar dieven vaak terugkomen naar dezelfde buurt of straat is een raamcontrole geen overbodige luxe, ook omdat mevrouw K. diep ongelukkig zou zijn zonder haar Toetsapparaat.
Maar ik doe nog meer werk, jawel!
Ik ruik namelijk aan alle vensterrandjes om erachter te komen of er geen rare snuiters zijn langsgekomen. Er lopen namelijk best veel van die snuiters door onze straat, en het is goed om bij te houden of die ons Loket aandoen omdat ze misschien denken dat er hier voedselpakketten worden verstrekt in de vorm van handjes Felix, Whiskas of andere troep. Ja, want mevrouw K. is daartoe nog wel eens bereid als er zo'n arme sloeber loopt te mekkeren, zo'n zwerver bijvoorbeeld die honger heeft of gewoon trek in iets.

Natuurlijk controleer ik het andere raam ook van boven tot onder, omdat je tenslotte maar nooit weet wie daar nu weer in de vensterbank heeft gezeten of er zelfs tegen het raam heeft gemarkeerd. Ja, dat zijn ernstige zaken die goed in de gaten gehouden moeten worden, en dat doe ik dus regelmatig of op zijn minst geregeld.

Als ik klaar ben met mijn belangrijke werk, kijk ik tot slot even hoe het met mevrouw K. gaat, of ze nog wel lekker achter haar laptop zit of wellicht ondertussen naar de keuken is gegaan en daar toevallig net dichtbij een bepaald keukenkastje staat. Ja, dat laatste heeft namelijk ook te maken met mijn werk, maar dan in die zin dat het plezierig is om voor mijn inspanningen beloond te worden met een paar snoepies. Inderdaad, voor niks gaat de zon op en van een paar snoepies zal K. heus niet arm worden, toch? Daarom.

6 opmerkingen:

Greet zei

Hé Boez, als je te lui bent om te lopen, ga je toch tijdens een wandelingetje op de wagen van mevr. K zitten. Word je lekker gereden. Nu kan het nog.

Truus zei

Misschien moet je mevrouw K. adviseren haar laptop niet voor het raam te gebruiken en verders boven te bewaren.Dit gezien de inbraak een straat verder.Ze heeft toch wel een backup van het Katblad ergens??

katja zei

Ja, als mevrouw Katblad haar laptop boven gaat bewaren, dan krijgen we natuurlijk voorlopig geen nieuwe berichten meer te lezen, zolang ze niet of moeilijk de trap op en af kan... Misschien tussen de oude kranten verstoppen? :-) Boez, verzin jij eens een goede verstopplek (beneden in de woonkamer dan dus hè).

Leuke witte druifjes overigens, mevrouw K.!

Ma Tok zei

Boez, je bent geweldig! Je doet veel werk en dan ook nog in stilte. Een paar snoepies heb je daar wel mee verdiend.

Lodewijk zei

Wacht even, meiden.
Madame Katblad bivakkeert en slaapt beneden. In een ergonomisch en medisch verantwoord bed. Dus die laptop hoeft niet naar boven; kan gewoon onder haar matras, toch ?
En ze lekt geen pus of andere ongemakkelijke lichaamsvochten meer zeg maar.

Ma Tok zei

@Lodewijk: zo kan-ie wel weer!