Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 maart 2015

Alle begin is moeilijk!

Jawel, de Toshiba is eindelijk klaar voor gebruik en mevrouw K. kan dus verder met het Katblad...
Het viel allemaal niet mee; K. kon het wegens gebrek aan de juiste kennis niet alleen maar kreeg gelukkig veel hulp!
Ten eerste kon zij (K. dus) niet goed omgaan met het vreselijke uiterlijk van Windows 8.1, maar wist mevrouw Inge hoe het er allemaal uit te laten zien en te laten werken als het vertrouwde Windows 7...
Mevrouw K. had eveneens het stomme idee dat de laptop geleverd zou zijn met alle benodigde software, wat natuurlijk een zeer domme gedachte was. Maar daar wist het mens van Bohr raad op: hij vond op de oude harde schijf van onze dooie Asus de "sleutel" om legaal de benodigde programma's te downloaden. Ja, het zou inderdaad heel sneu geweest zijn als we al die software helemaal weer opnieuw zouden moeten kopen, heh? Daarom.
Twee dagen lang werd er druk gepuzzeld, gedownload en gewijzigd.
Uiteindelijk (gisteravond) kon mevrouw K. voor het eerst genieten van haar nieuwe laptop met alles erop en eraan, zeg maar, dankzij de nodige inspanningen van Inge en Jurjen! Dank daarvoor aan allebei!!!
En vanochtend moest K. eerst nog even een slordige 400 ingekomen e-mails wegwerken of in mappen onderbrengen, en nu dus kan ze met gerust hart EINDELIJK met het KATBLAD verder!
Onderstaande foto's zijn alweer een week oud, maar wilden we u niet onthouden...

Op 22 maart gingen wij naar de Kruidentuin om daar enige werkzaamheden te verrichten; er moesten plantjes uitgegraven worden. Dit gebeurde onder streng toezicht van onze drie haarfabrieken.
Hier ziet u hoe Oscar de ontstane kuilen inspecteert en net heeft ontdekt dat er een klein plukje groen is blijven staan. Inderdaad, een heel belangrijke ontdekking dus erg nuttig werk.


Uiteraard was Cera ook aanwezig, al was zij wat onrustig doordat er alsmaar kindertjes in het rond renden.
Later, toen zij wat meer op haar gemak was, heeft zij ook nog wat klusjes verricht, al weten niet meer precies welke. Maar dat is ook niet zo belangrijk.

De Boez was er ook bij, maar die kindertjes zag hij niet zo zitten dus besloot hij al snel weer terug naar huis te gaan.
Gelukkig kon K. hem overhalen toch nog even wat langer te blijven.
Kijk, en dit is nou jammer. De foto wil niet draaien; hoe dat komt moeten we nog even uitzoeken. In de fotomap staat ie wel goed namelijk.
Wij gaan onmiddellijk zoeken naar een oplossing. Alle begin is moeilijk, heh?
Daar moet u het helaas even mee doen...

6 opmerkingen:

Maurice Blafbeest zei

En zie daar, het lijkt wel of de haarfabriekliefhebbers het ruiken dat u genezen bent van uw hersenschudding mevrouw K.
De statistieken schieten als overrijpe repen chocolade omhoog.

Ma Tok zei

Fijn dat u er weer bent met het Katblad, mevrouw K.!
En zo te zien doet de nieuwe laptop zijn werk goed, op die laatste foto na, dan. Maar dat zal ongetwijfeld ook weer goed komen.
Hiep Hiep Hoera voor het LKB!

Jurjen Lasschuit zei

Geen dank!

Hans Adema zei

Ik dacht dat De Boez altijd zo liep!

Inge zei

Graag gedaan, ik vind dat soort klusjes erg leuk!
En fijn dat we nu weer kunnen genieten van je onwijs leuke blog.

Anoniem zei

oh, Mevr. K. Wat fijn dat U er weer bent met uw reporters,
Ik heb het Katblad erg gemist en wat knap van U en van
Degenen die u geholpen hebben met het inrichten van uw nieuwe laptop. ik zou niet weten hoe zoiets moest. Enfin, u bent gelukkig geholpen en we kunnen weer genieten van een reportage van het Katblad.
Tineke