Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 maart 2015

Ik moet het allemaal nog maar zien...

Oscar:
Ik heb even een paar nachten boven geslapen omdat ik dat wielding niet zo zag zitten, maar besefte dat ik daardoor mevrouw K. in de steek liet, net in een periode dat ze ons toch zo hard nodig heeft.
Dus heb ik samen met de Boez besloten voortaan de nachten toch maar beneden door te brengen, samen op de bank, vlakbij het bed van K. De ene keer lig in het mandje en Boez op het kleedje, de andere keer andersom. Nee, met zijn drieën op bed ging niet meer want we liepen te vaak over het zere been en dat vond K. niet prettig.
Verder kan ik u vertellen dat ik me steeds wat minder erger aan het wielding, maar dat komt ook doordat mevrouw K. er erg voorzichtig mee is en nog geen één keer tegen mijn poten is aangereden. Voor de zekerheid ben ik wel weer mijn maaltijden op het aanrecht gaan nuttigen zodat ik echt helemaal geen gevaar loop, mocht die kar toch even per ongeluk uit koers raken. Ja, je weet inderdaad maar nooit.
Het bezoek van vreemde dames loopt gelukkig wat terug. Ze kwamen namelijk alsmaar langs om een dik boek in te vullen en dan mevrouw K. te helpen met pleisters plakken. Ook moest mevrouw K. af en toe onder de kraan met o.a. haar hoofd, maar dan ging ik gewoon snel naar buiten want dat hoefde ik niet te zien. Vorige week nog kwam er opeens een vreemde meneer, en toen die weer weg was lagen er allemaal nietjes op het tapijt. Geen idee wat er toen was gebeurd, maar voor mijn gevoel klopte er helemaal niets van.
K. heeft nu vandaag gezegd dat ze voortaan weer gewoon zelfstandig onder de douche kan, en dat scheelt weer aan vreemde dames over de vloer. Wel komen er nog regelmatig dames met boodschappen, maar die kende ik allemaal al langer en die zijn dus oké.
In elk geval slapen we met zijn allen weer een stuk rustiger, al is het jammer dat Cera zich steeds afzondert en doet alsof ze nergens iets mee te maken heeft. Maar ze moet zelf maar weten wat ze doet; ik heb haar altijd al een beetje vreemd gevonden en sta er dus niet echt van te kijken. K. zegt overigens dat ze haar best doet om alles weer normaal te laten verlopen, maar ik moet het allemaal nog maar zien.
Dat was het wel zo'n beetje, voor nu dan.

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Binnenkort gaat ze vast ook weer boven slapen, Oscar, dan is alles weer bijna normaal.

Sandra zei

Goed dit te lezen.
Groetjes
Sandra & Doezel

Wim zei

Je weet nooit wat of je allemaal in huis haalt met zo'n vreemd knietje.