Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 februari 2015

Dakinspectie door een chagrijnige Boez

Toen ik op het dak kwam was Oscar er al, en Cera ook. Ik was een beetje aan de late kant omdat ik eerst nog een grote boodschap moest doen bij de boom aan de voorkant van het huis, en zoiets kost nou eenmaal tijd.

Ik zag Oscar op het dak van Charli zitten en vroeg me af wat ie daar deed of wat hij zag.
Op deze foto ziet u hoe ik naar de Os sta te kijken terwijl hij naar iets in de verte staart. Cera zat op dat moment op de Koepel, dat is juist. Ik had haar inderdaad best wel zien zitten, maar soms is het beter om iemand te negeren en je niet te laten afleiden.


Maar toen kwam ze dus naar me toe om me te begroeten, dat zul je net zien. Ja, ze stoorde me en daar hou ik niet van, dat probeerde ik net ook al duidelijk te maken, alleen dan met andere woorden.
Nee, ik heb haar geen snauw gegeven maar gewoon heel boos aangekeken, en als ik dat doe, gaat ze altijd vanzelf wel weer weg. Ze is namelijk best wel een beetje bang voor me, en ik wil dat vooral zo houden omdat ik nu eenmaal de baas ben en het voor het zeggen heb. Bovendien is het mijn dak en ze mag blij zijn dat ik haar daar toelaat.


Mevrouw K. stond in de deuropening met haar camera om foto's van me te maken. Ik ging naar haar toe opdat ze niet dat gladde dak op hoefde te stappen.
Maar ik had nog veel te doen dus kon ik niet te lang bij haar in de buurt blijven.


Op dat moment wist ik nog steeds niet precies wat ik van plan was, en daarom keek ik eerst maar eens naar beneden, daar waar de oude Poekie heeft gewoond. Maar omdat er verder niks te zien was, heb ik niet zo lang naar beneden staan kijken. Nee, dat heeft namelijk geen zin, dat heeft u goed opgemerkt. Tsjongejonge...

Omdat ik nog niet had besloten wat ik vervolgens zou gaan doen, ben ik me eerst maar gaan wassen. Niet dat dat erg nodig was, maar wel omdat ik dan beter kan nadenken. Ik snap niet waarom mevrouw K. dat op de foto heeft gezet want zo bijzonder is dat wassen niet.

Nee, ik heb niet gezien dat Oscar op dat hoge dakje stond en hoe hij naar beneden gleed. Ja, ik had het te druk met andere dingen, zoals het bedenken wat ik hier eigenlijk kwam doen. Nee, hij gaat maar lekker zijn eigen gang, het interesseert me niet zo wat hij allemaal uitvreet omdat het meestal toch niks bijzonders is.
Ik had geen zin om met de anderen op te trekken, dus toen Oscar me kwam vragen om met hem mee te gaan, heb ik daar niet op gereageerd. Ik hou er niet van om te doen wat anderen willen, ik ga liever mijn eigen gang.


Dit is niet zo'n interessante foto omdat ik gewoon nog wat zat te mediteren. Ja, gaat u maar door met de volgende. Nee, ik was niet boos maar zat te mediteren, dat zeg ik toch?

Dit is ook niks. Nee, ik was gewoon nog even teruggegaan om te kijken of ik toch niks had gemist op dat plaatsje daar beneden. Toen had K. inmiddels de deur helemaal opengezet, dus kon ik er niet goed meer bij. Ja, dat was erg lastig.Daarna ben ik in het raamkozijn gesprongen want daar was nog niemand anders geweest. Nee, het raam was dicht, dat zie je toch? Nou, zeur dan niet zo.

Ik wilde toen graag even mijn nagels gaan doen in het houtwerk, maar toen begon K. te schreeuwen dat dat niet mocht. Ze is namelijk bang dat ik iets kapot maak en dat we dan weer lekkages krijgen, en omdat ze in de keuken laatst ook al een waterballet had door een kapotte kraan, deed ze daar erg moeilijk over. Ja, ze geeft mij namelijk altijd de schuld van alles, terwijl ik altijd erg lief ben en helemaal nooit iets kapot maak, behalve heel soms. Nee, dat schaaltje laatst viel vanzelf van het aanrecht, ik zat er minstens een halve meter vandaan.

Nou, toen was ik het dus zat, die hele fotosessie op dat kleine stukkie dak. Ja, ik had het helemaal gehad met die fotomakerij op die paar vierkante meter en ben toen hogerop gegaan om lekker in mijn eentje de hogere daken te verkennen. Nee, mevrouw K. kon mij daar niet kieken vanwege haar knie, en dat was maar goed ook want zo kon ik daar rustig mijn gang gaan zonder dat iemand zich met mij bemoeide.
Ja, ik heb daarboven heel interessante dingen gezien maar ga verder niet vertellen wat, ik hou dat namelijk liever voor mezelf, snapt u? Zijn we nou eindelijk klaar?

3 opmerkingen:

Inge zei

Je bent een boefje Boezje maar inderdaad ook erg lief. <3

Ma Tok zei

Ik vind die foto van de mediterende Boez juist erg mooi. En een applaus voor mevrouw K., die met haar zere knie toch nog steeds het LKB weet te verzorgen!

Drs. M.A. Viets, Daktherapeute zei

Het geeft u Mevrouw K. eigenlijk een goed ga uit - of op je dak gevoel van synergie en saamhorigheid.
Jammer van die paar verkeerde beschuldigen aan het adres van Boezelmans. Er is nog geen balans.