Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 13 februari 2015

Stilzitten!

Nou, een beddensprei was het dus niet, en wij hebben bovendien besloten dat sommige mensen nooit meer mogen raden. Het lijstje met namen van de te verbannen personen zal binnenkort in dit Katblad geplaatst worden.
Als er tenminste Wifi in het ziekenhuis is, en wij ontvingen laatst het bericht dat dit met de hoogst mogelijke waarschijnlijk inderdaad het geval is.

Het ene uitstekende oortje is uiteraard niet van de Boez (want niet zwart) en ook niet van de Os (want niet wit).
Dan blijft er nog maar één mogelijkheid over.

Het was dus inderdaad Meipie C. die geborgenheid zocht onder een prachtige sjaal. Of de sjaal een zelf gehaakte of gebreide was, zijn wij vergeten te vragen. Bovendien maakt dat voor Cera helemaal niks uit.Hier zit Cera weer bovenop, zonder bedekking dus. Ze voelt zich duidelijk zonder sjaal minder jofel, of misschien zelfs wel zeer ontevreden. Het feit dat zij ondertussen lekker geaaid werd, leek haar van minder groot belang.Even later kreeg zij het (met enige medewerking van de sjaal-eigenaresse) het voor elkaar om zich weer achter het prachtige haakwerk te verstoppen.
Wij vermoeden nu dat Cera misschien wel een Burka-poes zou willen zijn, dat wil zeggen dat zij zich graag wil verschuilen voor de grote boze wereld, die immers vol zit met sterke Ozzen en gemene Boezen. Om maar niet te spreken over andere haarfabrieken die nog gevaarlijker zijn.
Mevrouw K. heeft nu besloten om haar een cursus te laten doen. Ze denkt daarbij aan een paar lessen "Verschuilen wordt huilen", "Je vacht is je pracht" of  "Een slimme Meipie is geen Leipie".
Cera denkt nog even na over een dergelijke cursus, ook al omdat zij zelf zal moeten bijdragen (eigen risico). Mocht zij pertinent weigeren een cursus te volgen (of in therapie te gaan), dan nodigen wij u graag uit om een aantal fraaie Burka's voor het Meipie te breien of haken. Maar die zal zij alleen willen dragen als ze ook tegelijkertijd bij u op schoot mag, en dan ook nog op een stoel op de redactie. Maar dan wel stilzitten, heh?

7 opmerkingen:

Ma Tok zei

Een model met een boerka?

Mevrouw Katblad zei

Ja Ma Tok, zo'n enkel uitstekend oortje of staartje is toch ook mooi?

Pim zei

Het ritselt daar trouwens ook van uw favoriete snuffelende Chinese sterrenbeeld beesten Ma Ka Konijn ! En in de verte doemen bij het romantische theehuis annex pannenkoekhuisje in de mistige dageraad de contouren op van scharrelende reetjes, bronstige hertjes, mauwende pauwen, nestelende ooievaars en borrelende badderende eendjes.
Neemt U wel foto's mee van Osje, Boezel en Meipie voor op het nachtkastje zeg maar ?


Ma Tok zei

Nu u het zegt, mevrouw Katblad, heel sexy, zo'n oortje.

Anoniem zei

Mevr.K. Ik wens u een succesvolle ingreep aan uw knie en van harte beterschap!!! Ik hoop dat u spoedig weer als een kievit zult kunnen lopen!!!
Hartelijke groet,
Tineke

Hannah zei

Mevrouw KB, ik hoop dat uw nieuwe knie goed werkt en het niet te veel pijn doet! allerbeste wensen vanuit Wellington! groeten!, zet het beste beentje maar voor!

Pim zei

Het vervult mij van een soort geruststellende vibrerende vertrouwde warme tinteling zeg maar door het gehele lijf eigenlijk te horen dat Mevr. K. laten we zeggen het Chinese Konijn annex Haas wederom thuis is. Dus, reeds.