Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 februari 2015

Dakinspectie door Cera

Laatst, toen het zonnetje zo heerlijk scheen, verduisterde Cera onze keuken weer door languit op de koepel te gaan liggen rollen.
Mevrouw K. besloot om dat maar eens van dichtbij te gaan bekijken. Uiteraard nam zij de LKB camera mee.
Cera:
Ik ben hiernaartoe gegaan om even lekker te zonnen, maar toen K. haar neus om de hoek van de deur stak, kwam ik direct overeind want ik voelde me een beetje betrapt. Ik weet best dat ik onder werktijd niet mag gaan liggen luieren, maar soms heb ik daar gewoon zin in en doet het dan ook rustig, in de hoop dat K. het niet opmerkt.

Maar ik voelde me toch wel een beetje schuldig en daarom was ik bereid om direct aan de slag te gaan voor het Katblad.
Ik vroeg mevrouw K. wat ik zou kunnen doen voor haar, en toen antwoordde ze me dat ze al tevreden zou zijn met een stukje dakinspectie door mij, dan zou zij de begeleidende beelden verzorgen. Dat wilde ik natuurlijk wel doen, want dat is geen naar werk en bovendien ben ik daar best wel goed in.
Ik begon eerst met een rondje om de koepel, en ik ging terug naar de plek waar ik had liggen rollen.
Er lag aan die kant geen water en dat was wel zo prettig. Ik ben niet echt vies van natte poten, maar als ik het enigszins kan vermijden, doe ik dat. Verder heb ik eigenlijk niet veel meer te melden bij deze foto.

Hier was ik net klaar met mijn rondje en vroeg aan mevrouw K. of ik nog een roldemonstratie moest geven op de koepel. Maar dat vond ze niet nodig, ze had liever dat ik wat meer de hoogte inging. Ik snapte niet wat ze daarmee bedoelde, en kreeg ook geen tijd om daar verder over na te denken.Want de Boez was ondertussen op het dak gearriveerd en ik vond het wel zo beleefd om hem even te gaan begroeten. Dat pakte verkeerd uit want het ventje had er geen zin in om beleefdheden uit te wisselen en keek dusdanig vuil naar me dat ik achteruit deinsde. Eigenlijk had ik dat wel van hem kunnen verwachten omdat hij me dat vaker flikt, alleen blijf ik het steeds tegen beter weten in proberen. Erg dom van me, ja, maar aan de andere kant kan het ook geen kwaad.Natuurlijk deed het me wel wat want het is niet leuk om steeds maar afgewezen te worden. Vandaar dat ik terugkeerde naar de koepel om na te denken over wat ik toch steeds allemaal verkeerd doe waardoor hij me zo afstandelijk behandelt.
Ja, het hakt er toch elke keer weer in en het doet ook best wel pijn.
Gelukkig sprak mevrouw K. me weer wat moed in.Ik ben toen wat andere stukjes dak gaan verkennen en zag opeens dat Oscar bovenop een hoger dak zat. Het was daar best wel erg hoog en ik vond dat hij enge dingen deed.
Ja, u ziet mij op deze foto naar hem kijken.
Omdat ik zelf ook op een smal randje stond te balanceren, riep mevrouw K. dat ik daar beter vanaf kon komen.Als ik naar de Os wilde kijken, kon ik beter naar haar toekomen, zei ze, want dan kon ik hem beter zien en liep ik ook minder kans om van het randje af te donderen.
Natuurlijk overdreef ze want ik ben hier vaker geweest en kijk heus wel uit dat ik niet naar beneden val. Ja, K. is af en toe behoorlijk ongerust, en dat is onnodig en daar heeft ze alleen zichzelf maar mee.
Ja, dat zal wel komen doordat ze zelf niet zo stevig op haar benen staat vanwege haar knie, en dat projecteert ze dan op mij. Erg lastig inderdaad, maar ik liet het maar zo.Ach, en omdat ze het graag wilde, heb ik inderdaad gedaan wat ze me vroeg, en natuurlijk heb ik heel goed opgelet dat ik daarbij niet al te natte poten kreeg.
We hebben daarna nog een poosje naar Oscar gekeken omdat hij zo gek deed, en toen vond de Boez het leuk om ook gek te gaan doen.
Allemaal aandachttrekkerij, ja.
Toen de Boez was verdwenen heb ik mijn inspectie nog even afgemaakt terwijl de Os zat te mediteren. Ja, u ziet mij bij de emmer snuffelen omdat ik een aantal luchtjes op die plek moest analyseren.
Mevrouw K. had het koud gekregen en ging daarom naar binnen, en daarbij vergat ze de deur dicht te doen zodat we 's avonds na het eten met zijn drieën nog lekker een poosje naar buiten konden. Ja, daar had ze de pest over in, dat was duidelijk maar daar hebben wij ons niks van aangetrokken.
Wie gaat er nu vertellen, is dat de Boez of Oscar?

3 opmerkingen:

Ma Tok zei

Ha, leuk, weer een verhaal van 3 kanten belicht. Fijn dat jullie op het dak ook voor het katblad kunnen werken, jongens, dan hoeft mevrouw K. niet zover te lopen met haar zere knie.

Pim zei

Is er soms op het dak een andere territoriumdrift tussen Meip en Boezemoes dan laten we zeggen beneden in de gemeenschapsruimte ?

katja zei

Cera, wat heb je toch een prachtige vacht (goed te zien op de een na laatste foto). Jammer dat je niet even wilde blijven poeseren terwijl je op de koepel lag te rollebollen. Wel dapper van je dat je op van die smalle randjes durft te balanceren!