Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 februari 2015

Bijna medelijden...

Jawel, u ziet het goed:
Deze keer zit de Boez gevangen in de gang en is Oscar de pestkop.
Nou ja, helemaal gevangen zit ventje Boez niet want hij kan makkelijk door de kier naar binnen, maar dan krijgt hij vrijwel zeker van de Os een pets op zijn kop of staart. En dat risico wenst hij natuurlijk niet te nemen.
De Os meent het overigens goed, voor hem is het slechts een spel. Als de rollen omgedraaid zouden zijn, zou de stemming een stuk grimmiger geweest zijn!

Oscar daagt de Boez uit, maar die reageert niet. Dat komt doordat hij niet de regie heeft. Bovendien ziet hij ook niet de lol van dit spel in.
Boez is namelijk niet graag het slachtoffer. Wij hadden trouwens ook de indruk dat hij niet helemaal snapte wat nou de bedoeling van Oscar was.

Uiteindelijk gaf Oscar het op omdat hij trek kreeg in een brokje, en dat gaat altijd voor alles.
Vervolgens bleef Boez nog enige tijd teneergeslagen in de gang voor de deur zitten. Inderdaad, met een zeer appelige blik! We kregen bijna medelijden met hem... BIJNA, HEH?

2 opmerkingen:

Pim zei

Boezelmans is in mineur, omdat ie intuïtief aanvoelt dat Baasje K. een wereldreis gaat maken.
Osselman verdringt zoals gewoonlijk de zaak.

Ma Tok zei

Boez ziet er een beetje sukkelig uit. Is hij wel helemaal lekker?